U susretu 1. kola B skupine Maroko je na Geoffroy-Guichard stadionu u Saint-Etienneu remizirao 2-2 protiv Argentine koja je izvukla bod nevjerojatnim golom u 16. minuti nadoknade.

“Gauči”, koje trenira Javier Mascerano, a predvodi napadač Manchester Cityja Julian Alvarez, osvojili su dvije zlatne medalje (2004, 2008), međutim na zadnja dva olimpijska turnira nisu prošli skupinu.

Niti u Francuskoj im nije krenulo dobro. Dočekani su uz salve zvižduka nakon što se nedavno u javnosti pojavio video u kojem argentinski nogometaši tijekom slavlja na Copa Americi pjevaju pogrdne pjesme prema francuskim igračima afričkog podrijetla.

Maroko je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom veznjaka Genka Bilala El Khannoussa, a u šestoj minuti nastavka Soufiane Rahimi je realizirao kazneni udarac za 2-0.

U 68. minuti je smanjio Giuliano Simeone, mladi napadač Atletico Madrida i sin Atleticova trenera Diega Simeone. U nastavku susreta “Gauči” su jurili po izjednačenje i uspjeli su zabiti za 1-1 u 16. minuti sudačke nadoknade, a strijelac je bio veznjak Boca Juniorsa Cristian Medina.

Argentina je zabila iz napada u kojem je dva puta uzdrmala okvir gola, a marokanski vratar Munir dodao i jednu obranu. Prvo je Munir obranio Alvarezov udarac, lopta se odbila do Otamendija koji je pucao, ali pogodio prečku, u nastavku akcije glavom je pucao i Bruno Amione, ali je i on uzdrmao okvir gola, da bi Medina pospremio odbijanac u gol za 2-2.

Nakon što je švedski sudac Glenn Nyberg, koji je produžio utakmicu čak 15 minuta, odsvirao kraj, razočarani navijači Maroka zasuli su tren brojnim predmetima, a nekolicina je preskočila ogradu i utrčala na teren, ali su ih zaštitari zaustavili. U drugom susretu iz skupine večeras se još sastaju Ukrajina i Irak.

U susretu iz C skupine Španjolska je pobijedila Uzbekistan sa 2-1.

Marc Pubill je doveo “Furiju” u vodstvo u 29. minuti, izjednačio je napadač Rome Eldor Šomurodov u 45. minuti, a pobjedu Španjolcima donio je Sergio Gomez u 62. minuti. Gomez je tri minute ranije promašio kazneni udarac.

U drugom susretu iz ove skupine kasnije se sastaju Egipat i Dominikanska Republika.

Večeras je na rasporedu još šest utakmica, uključujući i ogled domaćina Francuske i SAD. U 21.00 igra se i susret između Izraela i Malija, koji će biti prvi sigurnosni test za Igre.

Na olimpijskom turniru sudjeluju nogometaši do 23 godine, ali svaka momčad može imati i tri starija igrača.