Teatar na Pjaceti donosi atraktivne predstave, započeo s dva komada za najmlađe

novilist - prije 3 dana - link

Ovogodišnji Teatar na Pjaceti, manifestacija koja u najstariji dio gradske jezgre donosi atraktivne kazališne predstave, započeo je s dva komada namijenjena najmlađima – Gradsko kazalište lutaka Rijeka odigralo je popularnu predstavu Tončić Petešić redatelja Serđa Dlačića, a osječki Teatar to Go izveo je interaktivno-edukativnu predstavu Kuhari.

Riječka udruga Recišou predstavila se komedijom Veze bez veze koja govori o odnosima dvaju parova, nakon čega su na programu bile još dvije dječje predstave Svojeglavi štapić udruge Recišou i Otok Baobab Ri Teatra.

U petak u 21 sat Ri Teatar će na Pjaceti izvesti predstava za odrasle Ruksakom po Hrvatskoj, a posljednja predstava, ponovno za djecu, na programu je u nedjelju, 28. srpnja, kad nastupa Mali Teatar iz Zagreba sa svojom predstavom Što ću biti kad odrastem inspiriranu zbirkom Zvonimira Baloga Sto najzanimanja.

Teatar na Pjaceti već 18 godina na jedan tipični creski trg dovodi kazališne družine i renomirane umjetnike, te publiku koja želi i na odmoru uživati u vrhunskom kulturnom događaju.

Kazališni festival organiziraju udruga Grifon i obrt T.N.P. u vlasništvu Serđa Dlačića, Cresanina koji je zaposlen u riječkom Gradskom kazalištu lutaka, a priredbu sufinanciraju Grad Cres i Turistička zajednica.

Objava Teatar na Pjaceti donosi atraktivne predstave, započeo s dva komada za najmlađe pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

cres (44)Kazalište (81)Kultura (830)Otoci (247)Rijeka & Regija (1232)