Janaf donio odluku o isplati dividende, gotovo tri puta je veća nego lani

novilist - prije 5 sati - link

ZAGREB, 24. srpnja 2024. (Hina) – Dioničari Jadranskog naftovoda (Janaf) na godišnjoj skupštini u srijedu su donijeli odluku o isplati dividende od 30,95 eura po dionici, a pravo na dividendu stječu dioničari koji će na kraju trgovinskog dana 31. srpnja 2024. godine biti upisani u registar SKDD-a kao vlasnici dionica.

Janaf je ostvario u 2023. godini ukupne prihode od 153,3 milijuna eura, koji su veći za gotovo 29 posto od ostvarenih u prethodnoj godini. Bruto dobit iznosila je 63,4 milijuna eura, što predstavlja porast od 26,7 posto u odnosu na prošlogodišnju. Neto dobit ostvarena poslovanjem u 2023. godini iznosila je gotovo 52 milijuna eura i veća je za 27,6 posto u odnosu na prethodnu godinu. Usporedbe radi, lani je Janaf isplatio 11,52 eura po dionici.
Dividenda će biti isplaćena 2. kolovoza i to u ukupnomiznosi od 31,19 milijuna eura, izvijestili su u srijedu iz te kompanije.

Između ostalog, dioničari su donijeli i odluku kojom su za članove Nadzornog odbora, do provedbe postupka njihova izbora propisanog Uredbom Vlade Republike Hrvatske o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za RH i načinu njihova izbora, a najduže na razdoblje od šest mjeseci, izabrani Ivica Nuić, Mario Rođak i Božica Makar, s početkom mandata od 25. srpnja 2024. godine. Nadzorni odbor Janafa ima šest članova, a predsjednik Nadzornog odbora je Nina Ban Glasnović.

Objava Janaf donio odluku o isplati dividende, gotovo tri puta je veća nego lani pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

dividenda (16)Gospodarstvo (307)janaf (9)Novosti (1298)