Torpedo tour: Nova ponuda u Rijeci, brodom sa staklenim dnom u obilazak kvarnerskih ljepota

novilist - prije 11 sati - link

Doživjeti gradsku rivu ili lansirnu rampu torpeda s mora. Ili, pak, umjesto autom do Opatije „skoknuti“ morskim putem od predstojećeg vikenda bit će moguće u okviru nove riječke turističke ponude.

Naime, danas je upravo na rivi, kod botela Marina predstavljen Glassboat excursions Torpedo tours, odnosno plovilo specijalizirano za razgledavanje podmorja i organizirane turističke ture.

Foto galerija: Torpedo Tours: Glassboat u Rijeci Foto: Sergej Drechsler

Ovim plovilom tako će se organizirati izleti, ali i morski taxi transferi po akvatoriju pa čak i transferi do Omišlja za putnike koji trebaju na Zračnu luku Rijeka.

Istaknuli su to na predstavljanju Jure Lučić i Robet Vislej iz tvrtke Yacht Training d.o.o. koja i organizira vožnje, te Georg Dumanić iz Lučke uprave Rijeka i Antonija Kardum iz Turističke zajednice grada Rijeke.

Prema riječima Jure Lučića, glassboat je dugačak 8 metara te može primiti 12 putnika.

U ponudi će biti nekoliko itinerera kao što su Torpedo Exploring tour, Rivijera Rijeka – Opatija, Dolphin Sunset Tour kao i Panoramic Sunset/Night Cruises.

– Plan nam je raditi taxi transfere kao i ture tipa ekskurzije uz zadane itinerere, s time da i po željama samih gostiju prilagođavamo itinerer i plovimo na željenu lokaciju.

Dakle, imamo definirane ture koje ćemo ponuditi našim putnicima kao što je Torpedo Exploing tour, a koja primjerice donosi predstavljanje lansirne rampe iz malo drugačijeg kuta. Tu smo prvi i želimo malo pogurati interes za taj dio riječke povijesti, a tko zna iduće godine moguće ponudimo razgled podvodnog arheološkog muzeja, odnosno izloška torpeda.

Također imamo turu od Rijeke do Opatije, kao i panoramske vožnje u predvečerje, dakle, uživanje u zalasku sunca s broda što je vjerujem također vrlo zanimljivo.

Tu smo u pravilu od 9 do 22 sata, a s radom krećemo ovog vikenda, kazao je Lučić dodajući kako su karte oko 20 eura za sat vožnje čime se željelo izaći ususret turistima, ali i građanima Rijeke, odnosno ponuditi doživljaj koji će biti dostupan svima.

Vožnje traju oko sat vremena, a start je kod botela Marina.

Objava Torpedo tour: Nova ponuda u Rijeci, brodom sa staklenim dnom u obilazak kvarnerskih ljepota pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1262)turizam (219)turizam u Rijeci (6)