MORH raspisao natječaj za prijam u kadetsku službu u jesenskom upisnom roku

novilist - prije 5 sati - link

Ministarstvo obrane raspisalo je u srijedu 24. srpnja 2024. godine javni natječaj za prijam u kadetsku službu u akademskoj godini 2024./2025. u status kadeta/kadetkinja, u jesenskom upisnom roku, na prvu godinu sveučilišnog prijediplomskog studija na:

SVEUČILIŠTU U ZAGREBU

  • Sveučilišni prijediplomski studij Vojnog inženjerstva – do ispunjenja kvote od 70 kandidata/kinja

Rok za podnošenje prijava je 16. kolovoza 2024. godine.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku elektronički Središnjem prijavnom uredu na portalu postani-student  (https://www.postani-student.hr) i pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati za prijam u kadetsku službu su:

  • državljanstvo Republike Hrvatske
  • rođen/a 2002. godine ili kasnije
  • završena četverogodišnja srednja škola
  • da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak pokrenut po službenoj dužnosti
  • da nije pravomoćno osuđivan/a za kaznena djela navedena u članku 35. stavku 1. podstavku 2. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske (“Narodne novine”, br. 73/13, 75/15, 50/16, 30/18, 125/19, 158/23 i 14/24)
  • da je upisan/a na prvu godinu redovitog studija (u jesenskom upisnom roku u rujnu 2024.)
  • ispunjeni zdravstveni, psihički, tjelesni i sigurnosni kriteriji za kadete propisani Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (“Narodne novine”, br. 37/24) koji će se po pozivu Ministarstva obrane utvrditi u posebnom postupku prije upisa na sveučilišni studij.

Kandidati za kadete/kinje koji ispunjavaju propisane uvjete za prijam u kadetsku službu i koji se u propisanom postupku elektronički prijave Središnjem prijavnom uredu na portalu postani-student u roku navedenom u ovom natječaju, Ministarstvo obrane pozvat će na odabirni postupak.

Kandidati koji nisu zadovoljili kriterije odabirnog postupka Ministarstva obrane Republike Hrvatske u ljetnom upisnom roku, ne mogu se prijaviti na jesenski upisni rok, jer propisani zdravstveni i psihologijski kriteriji vrijede godinu dana.

Upise na sveučilišni studij kandidati/kinje provode u skladu s propisima i uvjetima natječaja koji raspisuje Sveučilište u Zagrebu, a u skladu s obavijestima objavljenim na internetskim stranicama Ministarstva obrane i vojnih studija (https://vojni.unizg.hr).

Kandidati/kinje koji zadovolje uvjete odabirnog postupka, a prijavili su se na studij Vojnog inženjerstva na portalu postani-student, bit će pozvani na pripremni kamp koji će se provesti tijekom rujna 2024.

Informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane https://www.morh.hr, a dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefone referade Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ (01/3786-666), Središnjice za upravljanje osobljem (01/3784-812 i 01/3784-814) te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Više informacija o natječaju možete pronaći na: https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-prijam-u-kadetsku-sluzbu-u-ak-god-2024-2025/

Objava MORH raspisao natječaj za prijam u kadetsku službu u jesenskom upisnom roku pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3286)MORH (66)