U najavi veliki radovi na zapadu Rijeke. Obnova Opatijske ulice trebala bi biti gotova do kraja godine

novilist - prije 16 sati - link

RIJEKA – U sjedištu Primorsko-goranske županije potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta kojim će se Opatijska cesta na samom zapadu Rijeke u potpunosti rekonstruirati. Riječ je o obnovi kojom će nerazvrstana cesta duljine 1.640 metara dobiti novi kolnik i nogostup, a čija procijenjena financijska vrijednost iznosi 480 tisuća eura bez PDV-a.

Nastavak ulaganja

Ugovor su potpisali primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, navevši kako se ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području grada nastavljaju.

– Zajedno smo se dogovorili da ćemo popraviti cestu na kojoj počinje naša rivijera jer je dionica od Hiltona do Preluka u lošem stanju. Infrastruktura je lice grada i županije, a kako slavimo 180 godina turizma u Opatiji, mislim da je logično da i prometnica koja povezuje Rijeku i Opatiju bude prilična tome. Vjerujem da će ona biti realizirana na jesen, tako da ćemo novu godinu dočekati s kvalitetnom vezom, naveo je Komadina kazavši kako se ovim ugovorom županija za potrebe projekta obvezala odvojiti 300 tisuća proračunskih eura, dok je Filipović dodao kako će Grad Rijeka osigurati ostatak sredstava.

– Ova dionica od Preluka do križanja Istarske ulice i Ljubljanske ceste s Opatijskom do u neprimjerenom je stanju, a nakon njene obnove Rijeka i Opatija dobit će kvalitetniji i ljepši ulazak u gradove. Radi se o potpunoj rekonstrukciji prometnice, asfaltnog zastora i rubnjaka, a ondje će biti položen i dio asfalta na nogostupu čime će se povećati sigurnost odvijanja prometa, vozila i ljudi. Javna nabava je pokrenuta, očekujem da će se radovima pristupiti nakon okončanja ljetne sezone da sada ne stvaramo dodatne gužve, rekao je gradonačelnik, zahvalivši se županiji na suradnji i građanima na strpljivosti kod izvođenja brojnih cestovnih radova u Rijeci.

Novi radovi

Filipović je podsjetio kako je unatrag četiri godine u Opatijskoj ulici izgrađeno autobusno ugibalište te kružno raskrižje kod hotelskog kompleksa na Costabelli, dodavši kako će grad nakon nedavnog završetka sanacije ceste u Kontuševoj ulici uskoro krenuti u realizaciju radova u ulici Pomerio od Guvernerove palače do Pomorskog fakulteta.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su županijski pročelnik i savjetnica UO-a za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan i Kristina Burina Bonefačić, viša savjetnica UO-a za komunalni sustav i promet Grada Rijeke Andrea Bakarčić te predstavnik Rijeka plusa Miroslav Badrić.

 

Objava U najavi veliki radovi na zapadu Rijeke. Obnova Opatijske ulice trebala bi biti gotova do kraja godine pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1261)