Proslava Dana grada Opatije u Amerikanskim vrtovima protekla je uz spektakularan nastup Zvjezdana Ružića

novilist - prije 12 sati - link

Pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić održao je veličanstveni koncert u opatijskim Amerikanskim vrtovima.

Preksinoćnji je nastup organiziran u povodu Dana grada Opatije te je publika mogla u njemu uživati potpuno besplatno. Unatoč izazovnim vremenskim prilikama, prisutni su ponijeli svoje dekice i stolce te otplutali u neki drugi svijet zahvaljujući Ružićevom devedesetominutnom čarobiranju na tipkama čiji je efekt dodatno intenzivirao bajkoviti ambijent vrtova.

Uz svoju specifičnu filmsku Pianotron glazbu, Ružić je osigurao uistinu nezaboravnu večer virtuozno stapajući zvukove klavira s nostalgičnim valovima melotrona uz ostale dodatke zvučnih efekata, pa čak i govorene poezije u ovoj dinamičnoj fuziji klasične glazbe, jazza i elektroničkog istraživanja.

Bila je to večer prisutnosti, otvorenih srca i prave povezanosti, Foto: Ana Križanec

Ružić je sa svojim produkcijskim timom pripremio i niz iznenađenja, poput ozvučenja cijelog vrta te paralelnog snimanja glazbenog videa, a publiku je uključivao na domišljate načine, poput instrumentalno-vokalnog eksperimenta, prilikom čega je dovitljivo reagirao na sve nepredviđene situacije.

Nagrađivani maestro je premijerni koncert Pianotrona održao 2019. godine upravo u Opatiji gdje je dobio blagoslov publike, a pet godina kasnije Pianotron se vratio onamo gdje je započeo. Misija Pianotrona, kako glazbenik naglašava, jest ukratko film, slika, emocija i duboka konekcija s publikom. I sam naziv koncerta »Let’s Disconnect Together!« bio je značajan jer u doba kada su svi naoko povezani kroz silne mreže, čini se da su jedine važne postale online objave.

– Moja je želja da se te večeri svi zajedno »diskonektiramo«. Jer daleko najvrijednije što možemo dobiti je upravo taj naš trenutak susreta uživo, taj riječima teško objašnjivi ples mene, moje glazbe i vas! A to ne stane u jednu objavu. To je nešto puno više, dublje, stvarnije. Takvu večer želim i vama i sebi. Večer prisutnosti, otvorenih srca, one prave povezanosti, istaknuo je Ružić.

A želja mu se i ostvarila.

Objava Proslava Dana grada Opatije u Amerikanskim vrtovima protekla je uz spektakularan nastup Zvjezdana Ružića pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (545)koncert (126)Mozaik (691)