Stiže novi reality show »Fight of Nations – Put do pobjede«

novilist - prije 11 sati - link

Ako ste se ikada pitali kako izgledaju pripreme MMA boraca za mečeve, najprecizniji odgovor pružit će vam reality show »Fight of Nations – Put do pobjede« čije emitiranje započinje ove subote na RTL-ovoj streaming platformi Voyo. Zapravo, taj serijal u organizaciji promocije Fight Nation Championship (FNC) zbog svog koncepta donosi i nešto više.

Vrijedne nagrade

Naime, u fokusu su pripreme dvaju timova u kojima su po četvorica boraca u zajedničkom životnom prostoru, pod stručnim nadzorom dvojice regionalnih MMA zvijezda.

Filip Pejić Nitro dobio je u ruke Tim Hrvatska koji čine četvorica mladića predstavljena kao Erik, Fran, Marko i Petar, dok se u Timu Srbija, pod paskom Vase Bakočevića Psiha, nalaze četvorica mladića predstavljena kao Stevan, Uroš, Vojo i Boris.

Ishodi njihovih međusobnih borbi bit će bodovani, s time da se finalni mečevi održavaju 7. rujna ove godine u pulskoj Areni, u sklopu eventa FNC 19. Tu će posebnu slasticu predstavljati borba njihovih mentora, koja također donosi bodove.

Tko zna, možda i presudne za prvo izdanje realityja »Fight of Nations – Put do pobjede«. Naime, tim koji sakupi više bodova bit će nagrađen s deset tisuća eura. Osim toga, borac koji se pokaže kao najbolji otvorit će si priliku za ulazak u kavez s profesionalcima pod kapom FNC-a.

– Nismo mogli izabrati bolje osobe za trenere. Filipa i Vasu vežu godine rivalstva i ta njihova netrpeljivost donosi dodatnu draž. Svaki od njih radio je s četvoricom nadarenih amaterskih boraca iz Hrvatske, odnosno Srbije, pripremajući ih za međusobne mečeve. Sve je bilo vrlo intenzivno jer su dečki dijelili isti životni prostor, zajedno su jeli i trenirali, a znali su da će se uskoro naći u kavezu jedni protiv drugih.

Međutim, praktički sve do zadnjeg trena nisu znali tko će se boriti protiv koga. Svi zajedno žive u kući i treniraju u dvorani American Top Teama, gdje se održavaju i prvi mečevi. Imat ćemo eliminacijske borbe, četvrtfinale i polufinale, objasnio je Dražen Forgač, prvi čovjek FNC-a, jučer na službenom predstavljanju projekta »Fight of Nations – Put do pobjede«.

Timove će kroz izazove voditi Valentina Miletić, Foto: RTL

Spektakl u Puli

Pored Forgača, na svečanom predstavljanju pojavio se i Pejić, dok se Bakočević obratio prisutnima ranije snimljenom videoporukom.

– Mislim da sam se dobro snašao u ulozi trenera, samo sam malo previše uzeo srcu njihove borbe. Tek sada sam shvatio koliko je trenerski posao stresan, dok stojiš uz kavez i gledaš svog borca. Stvarno je bilo svega. Mislim da za veliki finale ne postoji bolja pozornica od Arene u Puli. Taj spektakl bit će prava kruna onoga što radimo, kazao je Pejić, pohvalivši svoje privremene štićenike.

Naravno, i Bakočević je servirao lijepe riječi za četvorku koja mu je povjerena, a zatim se osvrnuo na spektakl koji donosi 7. rujna u Puli, ustvrdivši da je Pejić pogriješio kada je pristao na taj meč.

– Znam Vasu. Znam kako diše, kako hoda, kako spava… Sve će se vidjeti u Puli, prokomentirao je Pejić nakon što je prikazana videoporuka njegovog velikog rivala.

Podbadanja mentora

Iako je fokus stavljen na osmoricu mladića koji žele postati MMA borci, odnos dvojice mentora svemu daje dodatnu draž. Međusobno podbadanje, odnosno ono što Amerikanci zovu »trash talk«, traje već godinama, bez imalo milosti. Sada je konačno stigla prilika da u sklopu reality showa »Fight of Nations – Put do pobjede« malo bolje upoznaju jedan drugog i nadmeću se na dvije razine, kao treneri i borci.

– Drago mi je što je Filip ovdje osjetio kako izgleda druga strana. Nije lako biti trener, pogotovo kada tvoj borac ne prati upute koje je dobio, već sve radi po svom, zaključio je Forgač.

Objava Stiže novi reality show »Fight of Nations – Put do pobjede« pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Fight of Nations (18)mma (5)Mozaik (691)Tv (197)