Trideseta zemlja u koju idu. Bijeli dosad u UEFA-inim natjecanjima još nisu igrali s Rumunjima

novilist - prije 3 dana - link

HNK Rijeka skorašnjim sudarima s rumunjskim predstavnikom dolazi do brojke od 30. zemlje u koju je putovala u sklopu UEFA-inih natjecanja.

Riječani su dosad najviše puta gostovali u Španjolskoj (Real Valladolid, Real Madrid, Celta Vigo, Betis, Sevilla, Real Sociedad) i Belgiji (Beveren, Beerschot, Standard Liege dva puta te Gent). Izvan euro nadmetanja Rijeka se dosad dva puta susretala s rumunjskim klubovima i to oba puta u finalima Balkanskog kupa.

U prvom finalu Bijeli su u prosincu 1978. godine u dvije utakmice bili bolji od Jiula Petrosani (0:1, 4:1), dok su godinu kasnije poraženi od Sportula Studentesc iz Bukurešta (0:2, 1:1).

Od aktualnog igračkog kadra Lindon Selahi najiskusniji je u euro utakmicama sa 624 minute, dok su Marco Pašalić i Franjo Ivanović kao najbolji strijelci zabili po tri pogotka.

Franjo Ivanović je pak prošlogodišnjim »hat-trickom« protiv kosovskog Dukagjinia postao najmlađi strijelac Rijeke u UEFA-inim natjecanjima, a baš ta utakmica bila je jubilarna stota Rijekina u Europi.

 

Objava Trideseta zemlja u koju idu. Bijeli dosad u UEFA-inim natjecanjima još nisu igrali s Rumunjima pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

HNK Rijeka (201)NK Rijeka (160)