HRT uveo cjelogodišnju pristojbu: Iznajmljivači apartmana nezadovoljni novom odlukom

dulist - prije 5 sati - link

Iznajmljivači apartmana i vlasnici kuća za odmor našli su se u nevjerici nakon što su primili račune Hrvatske radiotelevizije (HRT) za pristojbu za cijelu godinu. Do sada su ovu pristojbu plaćali samo tijekom turističke sezone, no čini se da će sada morati plaćati cijelu godinu, prenosi zagrebinfo. 

Iznajmljivači tvrde kako ih nitko o tome nije obavijestio te nemaju nikakve informacije. Stigli su im računi koje plaćaju do kraja godine, a do sada su morali plaćati za lipanj, srpanj i kolovoz po broju apartmana koje imaju. Nadodaju kako nema smisla plaćati pristojbu kad u apartmanima ostatak godine nema nikoga.

Ove probleme iznajmljivači su prijavili udruzi Hrvatske udruge za zaštitu potrošača (HUZP). Iz udruge navode kako nisu našli nikakvu službenu obavijest HRT-a o promjenama te smatraju da je građane trebalo informirati prije slanja računa. Predlažu da udruge iznajmljivača iniciraju plaćanje pristojbe samo za vrijeme turističke sezone.

S druge strane, iz HRT-a objašnjavaju kako su dužni naplaćivati pristojbu svakome tko ima prijamnik tijekom cijele godine zbog teške financijske situacije. “Unatoč razumijevanju za turistički sektor, Zakon o HRT-u ne predviđa izuzeće od plaćanja pristojbe izvan turističke sezone,” stoji u odgovoru HRT-a Udruzi za zaštitu potrošača.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3283)