POHVALNO! Grad Rijeka planira sufinanciranje rada dadilja u obrtima za čuvanje djece

riportal - prije 5 sati - link

Iz proračuna Grada Rijeke u pedagoškoj godini 2024./2025. izdvojit će se ukupno 330.000,00 eura za sufinanciranje čuvanja, brige i skrbi o djeci jasličke dobi u obrtima za čuvanje. Djelatnost dadilja sufinancirat će se u iznosu od 260,00 eura po djetetu mjesečno za cjelodnevni program.

Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke ovu mjeru sufinanciranja može odobriti temeljem zaprimljenog i obrazloženog zahtjeva obrta i to za dijete koje ima prebivalište na području grada Rijeke jednako kao i oba roditelja koji oboje moraju biti u stalnom radnom odnosu.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje, zainteresirani roditelji moraju podnijeti važeću dokumentaciju obrtu, koji tada prosljeđuje dokumentaciju uz zahtjev za sufinanciranje Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade. Zahtjev treba sadržavati osobne podatke djece i roditelja (uključujući i OIB radi provjere prebivališta), podatke o obrtu u koji roditelji žele upisati dijete odnosno koji dijete nastavlja pohađati, uz naznaku razdoblja za koje se sufinanciranje traži. Za ostvarivanje prava potrebno je ispuniti obrazac zahtjeva. Valja dodati kako obrti za čuvanje samostalno utvrđuju kriterije i visinu sudjelovanja roditelja u cijeni njihovih programa.

Nakon provedenog upisnog postupka utvrđeno je kako u dječjim vrtićima Grada Rijeke trenutno nema neupisane djece s pravom prvenstva, no slijedom iskustva provedbe Odluke i povratnih informacija dobivenih od strane roditelja i dječjih vrtića, utvrđena je nevoljkost roditelja da dijete jasličke dobi upisano u obrt za čuvanje upisuje u dječji vrtić, posebno ukoliko je dijete prošlo teži proces prilagodbe. Slijedom Odluke gradonačelnika, ta djeca mogu ostati u registriranim obrtima do napunjene treće godine života. Dodatno, postoji mogućnost da će roditelji djece koja u trenutku provedbe upisa u vrtiće nisu napunila godinu dana također iskazati interes za smještajem djece u obrtima za čuvanje.

The post POHVALNO! Grad Rijeka planira sufinanciranje rada dadilja u obrtima za čuvanje djece appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

djeca (100)grad rijeka (99)RIJEKA I PGŽ (978)