Dodijeljeni ugovori vrijedni 250 tisuća eura za sufinanciranje projekata u Ličko-senjskoj županiji

novilist - prije 14 sati - link

GOSPIĆ – U dvorani za sastanke Ličko-senjske županije, u prisustvu župana Ernesta Petryja, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen uručio je ugovore kojima će se sufinancirati nekoliko bitnih projekata u Ličko-senjskoj županiji. Dodijeljena sredstva namijenjena su za razvoj posjetiteljske infrastrukture, implementaciju pametnih i održivih rješenja u gradovima i općinama te mjere odvojenog sakupljanja komunalnog otpada.

Sredstva za projekte tzv. pametnih gradova dobili su Grad Otočac, Kpćina Karlobag i Općina Brinje. Grad Otočac prednjači s investicijom od 99.438,32 eura od kojeg iznosa je 80 tisuća eura bespovratno, dok će Općina Karlobag dobiti 23 tisuće eura, a Općina Brinje 56 tisuća eura. Za posjetiteljsku infrastrukturu sredstva su dodijeljena Javnoj ustanovi za zaštitu i očuvanje prirode Ličko-senjske županije i JU Pećinski park Grabovača. JU Ličko-senjske županije će s iznosom od 41.691,55 eura financirati projekt posjetiteljske infrastrukture Laudonov gaj, dok će JU Pećinski park Grabovača obnoviti eko dječje igralište za 3.419 eura. Za projekt poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada Općina Perušić je dobila 22 tisuće eura, a Komunalac Gospić 30 tisuća eura bespovratnih sredstava.

Ukupna vrijednost sedam investicija iznosi 338.520,99 eura, dok će iznos sufinanciranja iznositi 247.311,80 eura. Ova sredstva značajno će doprinijeti održivom razvoju i zaštiti okoliša, čime se poboljšava i kvaliteta života u navedenim gradovima i općinama.

Ovom prigodom župan Petry izrazio je zadovoljstvo zbog dodijeljenih sredstava te istaknuo važnost ovakvih projekata s kojima se ujedno ostvaruju preduvjeti za poboljšanje kvalitete života lojalnog stanovništva. Zahvalio je direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luki Balenu na dodijeljenim sredstvima, kao i na stalnoj podršci koju Ličko-senjska županija i sve jedinice lokalne samouprave imaju u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Direktor Fonda, Luka Balen kazao je kako se u Ličko-senjskoj županiji te među gradovima i općinama vidi napredak u prijavljivanju na projekte i natječaje. Dodao je kako će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nastaviti podržavati slične inicijative koje doprinose održivom razvoju i poboljšanju životnih uvjeta.

 

Objava Dodijeljeni ugovori vrijedni 250 tisuća eura za sufinanciranje projekata u Ličko-senjskoj županiji pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gospić (55)Lika (40)Lika & Senj (182)