DORH: Proveden očevid i izdani potrebni nalozi u vezi šesterostrukog ubojstva

novilist - prije 5 sati - link

DORH je u utorak izvijestio da će po primitku kaznene prijave protiv Krešimira Pahokija (51), osumnjičenog za šesterostruko ubojstvo u daruvarskom domu za starije i nemoćne osobe, provesti u zakonskom roku dokaznu radnju prvog ispitivanja i donijeti rješenje o provedbi istrage.

U Državnom odvjetništvu (DORH) navode da je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru u povodu višestrukog ubojstva u ponedjeljak rukovodila očevidom u domu za skrb o starijim i nemoćnim osoba u Daruvaru te da je izdala posebne naloge radi utvrđivanja svih okolnosti događaja i naloge u odnosu na osumnjičenika.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio je u ponedjeljak iz Daruvara da je policija uhitila Pahokija u ugostiteljskom objektu nedaleko od doma za starije i nemoćne osobe vrlo brzo nakon dojave o pucnjavi te da je kod sebe imao neregistrirano kratko vatreno oružje.

“U 10,18 sati je stigla prva dojava o pucnjavi, a bilo ih je u više, policijska postaja Daruvar je uputila odmah sve raspoložive snage i kolege su vrlo brzo uspjele identificirati mjesto i počinitelja”, rekao je Milina novinarima.

Izvijestio je kako je na mjestu događaja ubijeno pet osoba, u virovitičkoj bolnici još jedna osoba podlegla je ozljedama, dok je njih šest ozlijeđeno.

Pet ubijenih bili su štićenici doma, a jedna je osoba bio djelatnik doma.

Policija triput postupala prema Pahokiju

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, koji je također došao na mjesto događaja, istaknuo je kako je među ozlijeđenima i vlasnica doma. Ostali štićenici premješteni su u Veteranski centar.

Milina je otkrio da je policija prema Pahokiju od 2012. do lipnja ove godine postupala tri puta zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog obiteljskog nasilja.

Na pitanje treba li strože kažnjavati posjedovanje oružja, Turudić je poručio kako u zemljama gdje su se visine kazne drastično povećale broj takvih kaznenih djela nije pao.

“Treba biti izvjesnije da će počinitelj biti pronađen, uhićen i procesuiran”, istaknuo je, ne želeći komentirati izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića koji traži rigoroznije kontrole posjedovanja oružja.

Objava DORH: Proveden očevid i izdani potrebni nalozi u vezi šesterostrukog ubojstva pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2248)ubojstvo (202)ubojstvo u daruvaru (8)