U Lokvama završena rekonstrukcija Društveno kulturnog centra “Žaba”

novilist - prije 8 sati - link

U Općini Lokve, nakon više od tri i pol godine završena je rekonstrukcija Društveno kulturnog centra “Žaba” u Lokvama. Pročelnica u Općini Lokve- Sanja Čop istaknula je da se radi o investiciji dogradnje njihovog dosadašnjeg društvenog doma, a sagrađen je i aneks na 3 kata te svaki kat ima svoju namjenu.

– Naime, projekt je kandidiran još 2019. te godine na mjeru 7.4 Ulaganje u lokalnu infrastrukturu sufinancirano iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje od 2017 – 2021. godine i financirano je od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi u vrijednosti od približno 80 posto radova.

Izvršena je primopredaja radova, obavljen je tehnički pregled u sklopu dobivanja tehničke dozvole i ukupna vrijednost radova je 850 tisuća eura.

Radi se o investiciji dogradnje našeg dosadašnjeg doma, izgrađen je aneks sa tri kata s tim da svaki kat ima svoju namjenu. U prizemlju neposredno uz Buffet ”Iskra” nalaze se prostori za razna gostovanja- tipa kazališne grupe, muzičkih grupa, sportske aktivnosti jer su uređene garderobe, sanitarni čvorovi te ormarići za spremanje stvari, tuševi.

Zatim na drugom katu nalaze se prostorija sa kompletno uređenom ugostiteljskom kuhinjom, manja sala za manja zbivanja te velika sala koju smo do sada koristili za razne priredbe i slično.

Uskoro će se taj prostor moći nuditi mještanima za razna događanja- od krštenja, krizmi, raznih događanja te primjerice vjenčanja.

Također je taj prostor mogući i za konferencijski turizam. Na trećem katu će biti najvjerojatnije i jedna prostorija namijenjena Društvu naša djeca Lokve te će biti moguće da i dio ostalih udruga na našem području koje izraze želju i potrebu da budu ondje, ali to ćemo još u skorašnjoj budućnosti obavijestiti detaljnije. ”.

Također ide kada bude moguće i druga faza uređenja parking prostora ispred DKC-a ”Žaba”- čime će se i iznutra i izvana urediti ova cjelina – pojasnila je Sanja Čop.

Objava U Lokvama završena rekonstrukcija Društveno kulturnog centra “Žaba” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gorski Kotar (177)Rijeka & Regija (1258)