Osnivač Eagle Hillsa poručio da je nakon Sunčanog Hvara spreman na daljnja ulaganja u Hrvatsku

novilist - prije 6 sati - link

Mohamed Alabbar, osnivač i predsjednik Eagle Hills Grupe, koja je nedavno potpisala ugovor o stjecanju dionica Sunčanog Hvara, izrazio je svoje povjerenje u hrvatsko gospodarstvo i u kontinuirani razvoj zemlje, posebno unutar turističkog sektora te najavio svoju spremnost za daljnja ulaganja.

Tvrtka Eagle Hills u Hrvatskoj je vlasnik hotelijerske grupacije Bluesun, a njezina posljednja velika investicija odnosi se na preuzimanje hotelijerske tvrtke Sunčani Hvar, za koju je Alabbar istaknuo da je jedna od najvećih investicija u regiji.

Trenutno je, kako se ističe u priopćenju te grupe objavljenom u ponedjeljak, u tijeku postupak pri Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), a kojem je predmet zahtjev za spajanje tvrtke Eagle Hills, Sunčani Hvar i Sunčani Hvar nekretnine.

Alabbar je naglasio da tvrtka Eagle Hills ima neupitno povjerenje prema tom procesu te prema perspektivnoj budućnosti hrvatskog hotelijerskog sektora, a izrazio je i svoj optimizam po pitanju hrvatske gospodarske perspektive i uspješne turističke budućnosti.

“Zahvalni smo Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću i nadležnim ministrima na konstruktivnom odnosu i na otvorenoj suradnji prilikom realizacije dosadašnjih ulaganja u Hrvatsku, a vjerujemo kako ćemo kvalitetne odnose te podršku imati i prilikom naših budućih investicija.

Također bih posebno istaknuo potporu koju su nam pružili veleposlanik UAE u Hrvatskoj i hrvatski veleposlanik u UAE, kao i ministri vanjskih poslova obiju zemalja.

Njihova predanost poticanju povoljnog poslovnog okruženja za ulaganja i investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te jačanje odnosa između naših dviju zemalja iznimno je značajna.

Radujemo se suradnji na budućim ulaganjima u rastući hrvatski turistički sektor te ćemo nastaviti istraživati mogućnosti za investicije u drugim sektorima”, poručio je Alabbar.

Osvrnuvši se na preuzimanje tvrtke Sunčani Hvar, kazao je kako u Grupi razumiju da se radi o dugotrajnom procesu koji zahtijeva strogo pridržavanje propisa te su izrazili uvjerenje da će kroz taj proces osigurati integritet svoje transakcije.

“Kao što smo i u dosadašnjem upravljanju turističkim kompanijama u Hrvatskoj dokazali, posebno smo posvećeni razvoju kvalitetne i otvorene suradnje s lokalnom zajednicom, vodeći brigu o sustavnom i održivom podizanju kvalitete turističke ponude te čitave destinacije. Hvar kao perjanica hrvatskog turizma i jedan od najljepših otoka na svijetu neupitno zaslužuje takav pristup”, rekao je Alabbar.

Podsjetimo, AZTN je ovoga mjeseca pokrenuo postupak ocjene dopuštenosti koncentracije poduzetnika Eagle Hills i Sunčani Hvar i Sunčani Hvar nekretnine.

U studenome lani, naime, CPI Property Group, u čijem je većinskom vlasništvu bila hotelijerska tvrtka Sunčani Hvar od 2014., potpisao je obvezujući ugovor o prodaji svih dionica tvrtki Sunčani Hvar Nekretnine i Sunčani Hvar s kupcem Eagle Hillsom, investitorom i developerom nekretnina i ugostiteljstva iz Abu Dhabija.

Iznos transakcije nije objavljen. S obzirom da je potrebno provesti dubinsku ekonomsku i pravnu analizu u konkretnom predmetu kako bi se odredio utjecaj na učinkovito tržišno natjecanje, iz AZTN-a su izvijestili 11. srpnja da su pokrenuli postupak ocjene koncentracije na drugoj razini te će u roku od 3 mjeseca donijeti rješenje

Objava Osnivač Eagle Hillsa poručio da je nakon Sunčanog Hvara spreman na daljnja ulaganja u Hrvatsku pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gospodarstvo (308)hrvatski turizam (52)Novosti (1277)turizam (208)