Ova europska država uvodi drastičnu kaznu: Ako jedna osoba u autu nije vezana – plaćaju svi!

novilist - prije 5 sati - link

Mnoge se države bore s neposlušnim vozačima, ali i putnicima u vozilima. Na primjer, vezanje sigurnosnog pojasa u vozilima mnogima je još neshvatljiva radnja, a posljedice mogu biti kobne u slučaju sudara. Pogotovo se to odnosi na putnike na stražnJoj klupi vozila, koji još imaju naviku vozititi se bez pojasa te tako ugrožavati sebe, ali i one koji sjede ispred njih, piše revija HAK.

Zbog toga je Belgija pripremila promjene u svom Zakonu o cestovnom prometu koje su aktivne od 1. rujna. Uz niz dopuna vrijedi spomenuti kaznu za sve putnike u vozilu ako jedna nije vezane sigurnosnim pojasom. Uglavnom, nevezana osoba platit će 100 eura, ali isti iznos će platiti i vozač te ostali putnici u vozilu, čak i ako su vezani. Njih će kažanjavati zbog propusta da utječu na osobu koja nije vezana. Za kraj sve osobe u automobilu, na primjer, će platiti 150 eura ako je jedan od putnika koji nisu vezani – dijete!

Objava Ova europska država uvodi drastičnu kaznu: Ako jedna osoba u autu nije vezana – plaćaju svi! pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Auto-Moto (122)belgija (14)kazna (41)policija (755)