Slatki vikend na Danima meda u Senju

novilist - prije 1 dan - link

SENJ-Med od kadulje,vriska, smilja, livadski med,cvjetni prah, vosak, matična mliječ, propolis, medenjaci, med sa bademima i lješnjacima ….., edukacije kako med nastaje, živa muzika i puno posjetitelja koji su imali prilike degustirati i kupiti pčelinje proizvode slika je slatka dva dana sa senjskog Pavlinskog trga.

Ovaj dvodnevni izložbeno-prodajni sajam pčelinjih proizvoda pod nazivom 7.Dani meda su u suorganizaciji upriličili senjska Udruga pčelara Drača i Turistička zajednica Grada Senja, a osnovni cilj manifestacije je promocija pčelarstva te razmjena iskustava i druženje pčelara.

Ovogodišnji Dani meda bili su najavljeni kao slatki vikend, međutim radi jake kiše koja je padala u subotu Dani meda pomaknuti su na nedjelju i ponedjeljak, a sudjelovalo su proizvođači meda sa senjskog područja.

Senjska Udruga pčelara Drača, osnovana davne 1966,g, tijekom godine odrađuje brojne aktivnosti, a glavni ciljevi su im kontinuirani rad s članstvom, uključivanje novih članova, popularizacija pčelarstva među građanima, posebno mlađima, organiziranje radionica, predavanja, seminara, uključivanje u pčelarske škole, pomoć pčelarima pri uzgoju pčela i liječenju bolesti pčela……..

Med senjskih pčelara nastaje u oazi očuvane prirode između Jadranskog mora i krševitog Velebita, na području bogatom medonosnim biljem . Vođena spoznajom o brojnim nagradama koje senjski pčelari dobivaju za kvalitetu meda Turistička zajednica grada Senja izdala je i brošure o medu kako bi svi koji posjećuju ovaj kraj bili upoznati sa blagodatima meda i mednih proizvoda ovdašnjih pčelara, a na terenu su označene i medne točke na kojima posjetitelji mogu kušati i kupiti med i proizvode od meda.

Objava Slatki vikend na Danima meda u Senju pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Lika & Senj (182)med (7)Rijeka & Regija (1247)Senj (53)