Ribarska fešta ponovno oživjela plažu Tomaševac nakon 10 godina

riportal - prije 14 sati - link

Nakon dugogodišnje pauze, plaža Tomaševac u Opatiji ponovno je bila domaćin Ribarskoj fešti, koja se održala povodom Dana grada. Ova manifestacija, koju su mnogi s nostalgijom iščekivali, vratila je duh starih vremena i proslavila identitet primorskog kraja.

Gradonačelnik Opatije izrazio je svoje zadovoljstvo povratkom ove tradicionalne proslave na društvenim mrežama: “Jučerašnja fešta povodom Dana grada ponovno oživljava onu staru feštu koju se godinama organiziralo na Tomaševcu. Ovo su događanja uz koja smo svi mi odrastali, koja volimo, koja su nekako naša, domaća, i koja itekako pripadaju identitetu našeg primorskog kraja. Na nama je da ih njegujemo te iz godine u godinu organizacijski poboljšavamo. Hvala ekipi iz Del mara. Sad kad smo feštu na Tomaševcu vratili zajedničkim snagama nastavljamo dalje!

Ribarska fešta na Tomaševcu bila je prava poslastica za sve posjetitelje, s bogatim programom koji je uključivao tradicionalne ribarske igre, glazbene nastupe lokalnih bendova te, naravno, gastronomske delicije. Na meniju su se našli razni specijaliteti od ribe, koji su privukli brojne gurmane.

Posebna atmosfera fešte omogućila je okupljanje mnogih Opatijaca, ali i posjetitelja iz drugih krajeva. Druženje uz zvuke mora i miris pečene ribe stvorilo je nezaboravne uspomene i podsjetilo na važnost ovakvih manifestacija za očuvanje tradicije i zajedništva.

Organizatori su se potrudili da fešta protekne u najboljem redu, uz veliki broj posjetitelja koji su izrazili svoje zadovoljstvo i nadu da će se ovakva događanja nastaviti i u budućnosti. Gradonačelnik je istaknuo kako je ovo tek početak te da će se truditi da svake godine Ribarska fešta bude još bolja i bogatija.

Povratak Ribarske fešte na Tomaševac još jednom je pokazao koliko su ovakve manifestacije važne za lokalnu zajednicu i očuvanje kulturne baštine našeg kraja. Veselimo se idućoj godini i novim druženjima na prelijepoj opatijskoj obali.

The post Ribarska fešta ponovno oživjela plažu Tomaševac nakon 10 godina appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Gastro (75)Opatija (311)RIJEKA I PGŽ (979)