KD Čistoća moli mještane MO Zamet da se pridržavaju uputa o pravilnom postupanju s otpadom za korisnike zajedničkih spremnika

riportal - prije 10 sati - link

Povećana pojava komunalnog nereda na području MO Zamet

Od uspostave novog sustava prikupljanja komunalnog otpada na području mjesnog odbora Zamet, učestalo svjedočimo stvaranju komunalnog nereda na javnim površinama, a posebice na lokacijama gdje su postavljeni novi spremnici.

Dio korisnika navodi da je razlog nepropisnog odlaganja nefunkcionalnost spremnika, no redovitom kontrolom nijednom nije evidentiran tehnički problem, već je ustanovljeno da je uvijek problem u nepravilnom rukovanju sa spremnicima.

Moramo napomenuti da je ovakav sustav do danas uveden u 9 mjesnih odbora na području grada Rijeke te u 8 gradova i općina u riječkom prstenu i uspješno funkcionira.

Bitno je istaknuti i da su oštećenja novih spremnika nažalost učestala pojava te tako svakodnevno brojimo preko 10 oštećenja nove opreme.

Također, do danas 368 korisnika nije preuzelo elektroničke ključeve te se vrlo lako može zaključiti da ti korisnici svoj kućni otpad nepropisno odlažu pored vaših spremnika.

Isto tako je u žutim i plavim spremnicima uočena velika količina nepropisno odloženih vrsta otpada koje ih oštećuju te uzrokuju kvarove – npr. ventilatori, dječja kolica, madraci i ostalo. Molimo da se pridržavate uputa za odlaganje iz Vodiča za ispravno postupanje s otpadom koji ste dobili na kućnu adresu.

Zajedničkom brigom za zdraviji okoliš

Za pitanja i pojašnjenja oko korištenja spremnika i ključeva molimo da se javite na telefon 0800 99 99 00 ili 051 353 427 i naši će djelatnici u najkraćem roku doći do vašeg obračunskog mjesta i pružiti vam svu potrebnu podršku i informacije.

Molimo sve građane da se pridržavaju dobivenih uputa za korištenje ključa i spremnika te da svoj otpad odlažu prema uputama koje su dobili u vodiču dostavljenom na kućnu adresu.

Samo zajedničkim trudom i djelovanjem će naše ulice biti čiste i uredne, a novi sustav funkcionalan i uspješan.

Za downoload: Molba za pridržavanjem uputa o pravilnom postupanju s otpadom

The post KD Čistoća moli mještane MO Zamet da se pridržavaju uputa o pravilnom postupanju s otpadom za korisnike zajedničkih spremnika appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

otpad (24)RIJEKA I PGŽ (979)