Uskok optužio protiv bivšeg načelnika zagrebačke policijske postaje. Evo što mu se stavlja na teret

novilist - prije 6 sati - link

Uskok je podigao optužnicu protiv 49-godišjeg bivšeg načelnika jedne zagrebačke policijske postaje koji je omogućio 66-godišnjaku da bude upoznat s rezultatima policijskih izvida te da ne bude evidentiran u sustavu MUP-a kao počinitelj kaznenih djela.

Kako je priopćio Uskok, optužnica podignuta pred Županijskim sudom u Zagrebu tereti bivšeg policijskog načelnika za zlouporabu položaja i ovlasti, a 66-godišnjaka za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Optužnicom se bivšeg načeinika policijske postaje tereti da je, od kraja rujna 2019. do svibnja 2020. godine, na traženje 66-godišnjaka, a ako bi mu olakšao procesni položaj osumnjičenika u kaznenom predmetu u kojem je ta policijska postaja provodila izvide protiv 66-godišnjaka, zatražio od policijske službenice koja je provodila navedeno kriminalističko istraživanje da ga izravno obavještava o svim prikupljenim podacima.

Potom je bivši načelnik omogućio 66-godišnjaku da se prije njegovog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika upozna sa svim fazama i rezultatima policijskog postupanja.

Nakon dovršetka izvida bivši načelnik je naložio spomenutoj policijskoj službenici da o rezultatima provedenog kriminalističkog istraživanja izvijesti nadležno državno odvjetništvo podnošenjem izvješća, umjesto kaznene prijave te da 66-godišnjaka ne uhiti.

Uskok ističe da je bivši načelnik na opisani način omogućio 66-godišnjaku da bude upoznat s rezultatima izvida te da ne bude evidentiran u sustavu MUP-a kao počinitelj kaznenih djela

 

Objava Uskok optužio protiv bivšeg načelnika zagrebačke policijske postaje. Evo što mu se stavlja na teret pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2243)MUP (28)uskok (90)