Počele prijave za Plivački maraton Šilo-Crikvenica

novilist - prije 8 sati - link

Počele su prijave za najpoznatiji maraton na crikveničkoj rivijeri i najstariji plivački maraton na Jadranu, javljaju iz Turističke zajednice grada Crikvenice. Riječ je o 114. po redu Plivačkom maratonu Šilo-Crikvenica, koji je dio “Crikvenica Summer Showtime” događanja, a boduje se u okviru Cro Cupa.

Maraton je to koji je prvi puta organiziran davne 1910. godine, a spaja Šilo na otoku Krku i Crikvenicu te se tradicionalno pliva na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza, ujedno i zaštitnice Crikvenice. Zainteresirani natjecatelji se moraju prijaviti propisanom online prijavnicom.

Prijave traju do četvrtka, 8. kolovoza, do 12 sati, nakon čega prijave neće biti moguće, kao niti one na licu mjesta. Za sudjelovanje na maratonu potrebno je uplatiti nepovratnu kotizaciju, i to unutar dva radna dana nakon izvršene prijave.

U protivnom, prijava se smatra nepotpunom i prijavitelj se briše s popisa sudionika maratona. Kotizacija iznosi 30 eura po osobi. Dob natjecatelja nije ograničena. Natjecatelji u dobi od 14 godina i mlađi plaćaju kotizaciju u iznosu od 10 eura, kao i osobe s invaliditetom.

Svaki je natjecatelj dužan organizatoru dostaviti potvrdu o uplati kotizacije na e-mail: maraton@tzg-crikvenice.hr, a osobe s invaliditetom i presliku invalidske iskaznice. U cijenu je uračunato osiguranje plivača kod osiguravajuće kuće, službena majica – suvenir maratona, čip za mjerenje vremena, zahvalnica za sudjelovanje i obrok (“lunch paket” nakon utrke).

Sudionici s prebivalištem na području Grada Crikvenice nisu obvezni platiti kotizaciju (kao dokaz se predočava osobna iskaznica; za malodobne adresa roditelja). Registraciju je moguće obaviti ili u Crikvenici ili u Šilu, što je potrebno naznačiti tijekom prijave.

Dužina plivačke staze iznosi 3.500 metara. Start je u 17 sati iz mora u Šilu na otoku Krku, a cilj na vrhu zapadnog lukobrana ispred Gradskog plivališta u Crikvenici. Službeni završetak natjecanja je u 18.30 sati, a svečana dodjela nagrada će se održati u 20 sati na Trgu Stjepana Radića, nakon čega slijedi glazbeno-zabavni program uz Infinity band.

U tijeku trajanja natjecanja primjenjuju se pravila Hrvatskoga saveza za daljinsko plivanje, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. Ove godine postoji jedna novina, a to je da je uvedena kontrolna točka na lokaciji Punta Šila do koje je potrebno isplivati za maksimalno 30 minuta.

Sporije prolazno vrijeme je automatska diskvalifikacija i obavezan ulazak u brodicu iz pratnje. Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u odnosu na devet kategorija. Organizator 114. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica grada Crikvenice.

Suorganizatori su VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol, PŠRD Arbun Crikvenica, ŠRK Oslić Selce, ŠRD Lovrata Dramalj, ŠRD Tunera Jadranovo, ŠRK Čikavica Šilo, Jedriličarsko društvo Val, Jedriličarski klub Jadro Selce, KPA Crikvenica i Vaterpolo klub Crikvenica.

Pokrovitelji su Grad Crikvenica, TZ Kvarnera, ACI CRO CUP RACE, Županijska lučka uprava Crikvenica, Lučka kapetanija ispostava Crikvenica, Županijska lučka uprava Krk i hotelsko poduzeće Jadran.

Objava Počele prijave za Plivački maraton Šilo-Crikvenica pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

crikvenica (124)Novi Vinodolski & Crikvenica (179)Rijeka & Regija (1262)silo (4)