Autotrolej ostaje bez stranih radnika: Agencija im raskinula ugovor, poznato i gdje idu dalje

riportal - prije 9 sati - link

Radnike bi trebali prebaciti u Karlovac, gdje im je agencija našla novo radno mjesto i to u Hrvatskim šumama

Agencija Bosak Employment, preko koje u Autotroleju rade radnici iz Filipina i Nepala, u petak je zatražila raskid ugovora s riječkim javnim gradskim prijevoznikom.

Novom listu tu su informaciju potvrdili u subotu te su dodali da ne znaju što će biti sa šestoricom vozača. Isti portal neslužbeno saznaje da će agencija radnike odvesti iz mjesta Kraj gdje su proveli posljednjih nekoliko mjeseci. Trebali bi ih prebaciti u Karlovac, gdje im je agencija našla novo radno mjesto i to u Hrvatskim šumama. Do istih informacija došao je i RTL.

Podsjetimo, RTL je ranije izvještavao o stranim radnicima koji gladni i žedni voze autobuse u Rijeci. Tri Filipinca i tri Nepalca živjeli su u skromnim uvjetima, kilometrima udaljeni od radnog mjesta.

Svi su stigli kao vozači riječkog Autotroljea koji već neko vrijeme i problem s nedostatkom radne snage. Tvrtka je šokirana spoznajom da su im radnici gladni te su izjavili da bi im je to trebala osigurati agencija.

Agencija koja ih je dovela ima ugovor s riječkom tvrtkom za 20 stranih radnika koji bi trebali dolaziti malo po malo. RTL je nazvao jedini kontakt iz te tvrtke koji radnici imao i pitao zašto su im radnici gladni i zašto ne poštuju stavke iz ugovora. Rekli su da će se javiti za pola sata, no više nisu nazvali niti odgovaraju na pozive, piše Danas.hr.

Što je sve otkrila RTL-ova reporterka Ivana Ivanda Rožić, pogledajte u nastavku:

The post Autotrolej ostaje bez stranih radnika: Agencija im raskinula ugovor, poznato i gdje idu dalje appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

autotrolej (51)radnici (37)RIJEKA I PGŽ (991)ugovor (20)vozači (58)