Modni vodič za vruće dane: materijali u kojima će koža disati, ali i oni koje treba izbjeći

novilist - prije 6 dana - link

Ljeto je vrijeme za laganu i prozračnu odjeću koja nam omogućuje da se osjećamo ugodno i svježe unatoč visokim temperaturama.

Odabir pravih materijala ključan je za postizanje tog cilja, dok izbjegavanje onih koji zadržavaju toplinu može napraviti veliku razliku u vašem svakodnevnom komforu.

Evo što trebate znati o materijalima koje treba izbjegavati i onima koje bi trebali nositi tijekom vrućih ljetnih dana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dora Martinovic (@dorica505)

Materijali koje treba izbjegavati

Poliester

Poliester je sintetički materijal koji zadržava toplinu i ne omogućava koži da diše. Odjeća izrađena od poliestera može izazvati prekomjerno znojenje i nelagodu, što ga čini lošim izborom za ljetne mjesece.

Najlon

Najlon, sličan poliesteru, ne propušta zrak i može uzrokovati osjećaj zagrijanosti. Osim toga, odjeća od najlona često se lijepi za tijelo kada se znojimo, što dodatno doprinosi osjećaju nelagode.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Svila

Iako je svila prirodni materijal, nije uvijek najbolji izbor za ljeto. Svila može biti teška i zadržavati toplinu, a također je sklona apsorpciji znoja što može uzrokovati mrlje i neugodan miris.

Materijali koje treba nositi

Pamuk

Pamuk je jedan od najpopularnijih materijala za ljetnu odjeću zbog svoje prozračnosti i sposobnosti upijanja vlage. Lagane pamučne majice, haljine i hlače omogućit će vašoj koži da diše i pružit će vam osjećaj svježine tijekom cijelog dana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Bacinger (@anabacinger)

Lan

Lan je izuzetno lagan i prozračan materijal koji je savršen za vruće ljetne dane. Lanena odjeća brzo suši vlagu i omogućava odličnu cirkulaciju zraka, čineći ga idealnim za sve vrste ljetnih aktivnosti.

Viskoza

Viskoza, poznata i kao umjetna svila, je lagan i prozračan materijal koji se često koristi za ljetnu odjeću. Odjeća od viskoze je mekana, ugodna na koži i omogućuje dobru prozračnost, što je čini odličnim izborom za toplije dane.

Mješavine s pamukom

Mješavine tkanina koje sadrže visok postotak pamuka također su dobar izbor. One kombiniraju udobnost i prozračnost pamuka s dodatnom otpornošću i elastičnošću drugih vlakana, pružajući vam najbolje od oba svijeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iva Chu️️️️️ (@iva_chu)


Biranje pravih materijala može značajno utjecati na vašu udobnost tijekom ljeta. Izbjegavajte sintetičke tkanine poput poliestera i najlona koje zadržavaju toplinu, i odlučite se za prirodne, prozračne materijale poput pamuka, lana i viskoze.

Na taj način, vaša ljetna garderoba neće biti samo moderna, već i praktična, omogućujući vam da ostanete svježi i ugodni bez obzira na temperature.

Objava Modni vodič za vruće dane: materijali u kojima će koža disati, ali i oni koje treba izbjeći pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Life (533)Moda (118)