Autotrolej ostaje bez stranih radnika: Agencija Bosak Employment raskinula ugovor

novilist - prije 11 sati - link

RIJEKA  Agencija Bosak Employment, preko koje u Autotroleju rade radnici iz Filipina i Nepala, u petak je zatražila raskid ugovora s riječkim javnim gradskim prijevoznikom. To su nam jučer potvrdili u Autotroleju, a istovremeno su napomenuli kako im je daljnja sudbina šestorice filipinskih i nepalskih vozača nepoznata.

Međutim, neslužbeno saznajemo da će Bosak Employment strane radnike odvesti iz mjesta Kraj, gdje su smješteni posljednjih nekoliko mjeseci, a to će značiti i prestanak njihovog rada za riječki javni gradski prijevoz. Ti bi radnici danas trebali biti prebačeni u Karlovac gdje im je agencija, navodno, našla novo radno mjesto, i to u Hrvatskim šumama.

Na pitanje kako će Autotrolej nadoknaditi novi manjak vozača, iz te tvrtke su poručili da će se odluke donijeti idući tjedan. Ugovor Autotroleja s agencijom Bosak Employment istječe u studenom ove godine, a prema tom ugovoru preko ove je agencije u Autotrolej trebalo doći dvadeset vozača iz stranih zemalja, mahom Filipina i Nepala, međutim stiglo ih je tek šestero.

Od šestero stranih radnika, njih četvero je sredinom lipnja počelo raditi za riječki javni gradski prijevoz, dok preostala dva djelatnika nisu imala do kraja riješenu potrebnu dokumentaciju da bi mogli početi s radom pa su potrebne dokumente čekali u kući iznajmljenoj za potrebe radnika, zajedno s četiri radnika koja su već počela s radom.

Radnici bi trebali biti prebačeni u Karlovac / Snimio Milan ĐEKIĆ

Nepalski i filipinski radnici u javnosti su postali poznati kada su mediji počeli izvještavati o njihovoj nezavidnoj situaciji u kojoj su se našli, a sami su radnici ispričali da nemaju hrane i vode te su im građani, udruge i njihovi kolege vozači iz riječkog javnog gradskog prijevoznika donirali hranu, vodu i ostale potrepštine, što im, prema njihovim tvrdnjama, nije osigurala agencija za zapošljavanje Bosak Employment.

O svemu smo zatražili i očitovanje njihovog poslodavca, Agencije Bosak Employment. Međutim, nakon kraćeg razgovora poslodavac je zauzeo stav da nikakve službene informacije neće davati pa tako nije želio otkriti ni kakva je daljnja sudbina šestero stranih radnika.

Objava Autotrolej ostaje bez stranih radnika: Agencija Bosak Employment raskinula ugovor pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

autotrolej (51)rijeka (1291)strani radnici (40)vozači (58)