FOTO Lovran prvi u Županiji dobio Pumptrack poligon, načelnik ga je otvorio na BMX biciklu

novilist - prije 8 sati - link

LOVRAN – Lovran je prvi u PGŽ dobio Pumptrack poligon, a na BMX biciklu, noseći zaštitnu kacigu na glavi, isprobao ga je jučer i proglasio otvorenim lovranski načelnik Bojan Simonič. Unatoč jakoj kiši koja je novi poligon učinila klizavim i pojačala dozu adrenalina kod svih onih koji su ga odmah poželjeli isprobati, Simonič je bez problema prošao stazom koja se nalazi uz parkiralište Kamenjar u Lovranu.

Zatim je upriličena demonstracija korištenja Pumptrack poligona BMX biciklima i skejtbordom koju su proveli članovi slovenskog tima Miha Glavič, Matic Flajs i Miha Fištravec te Lovranac Emanuel Bastaja, poznati ekstremni sportaš. Nakon demonstracije je održana i BMX radionica tijekom koje je svim zainteresiranima bilo na raspolaganju 8 BMX bicikala i kacige kako bi vozači svih uzrasta mogli isprobati stazu.

– Ovo je 14. pumptrack poligon ove vrste u Hrvatskoj, te prvi asfaltni poligon u Primorsko-goranskoj županiji. Pumptrack je neprekidna valovita petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost. Ovim projektom izgrađeno je, uređeno i opremljeno 580 “kvadrata” sportske površine, investitor je Općina Lovran, a cilj projekta je poboljšanje i unapređenje sportske infrastrukture s utjecajem na poboljšanje kvalitete života stanovnika Općine Lovran. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj podmjera 19.2 “Provedba operacija unutar CLLD strategije” putem LAG-a Terra Liburna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 87.476,77 eura, dok iznos sufinanciranja iz EU fondova iznosi 80% odnosno 69.926,63 eura – rekao je lovranski načelnik Bojan Simonič po čijim riječima je radove na poligonu izvela tvrtka HD Navigation d.o.o. sa slovenskim partnerima, tvrtkom Alliance ASE, specijaliziranom za izgradnju pumptrack poligona.

Poligon je primjeren za sve vrste koturaljki, skateboardova, bicikala, romobila i svih rekvizita na kotačima, a po stazi se može kretati bez okretanja pedala, nagibanjem tijela i kako je istaknuto na tabeli koja donosi pravila ponašanja, vožnje po poligonu su na vastiti rizik, te svi vozači moraju imati zaštitne kacige i drugu zaštitnu opremu.

U nastavku jučerašnjeg lovranskog sportskog dana održano je i 2. izdanje turnira Lovran wheel basket 3×3 na igralištu Kamenjar, u organizaciji Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Kostrena, uz financijsku podršku Općine Lovran. Lovran wheel basket 2024. nastavak je projekta započetoga 2023. godine kojim se široj javnosti želi predstaviti košarka u kolicima i potaknuti inkluzivnost osoba s invaliditetom. Cilj projekta je stvoriti pozitivno okruženje za osobe s invaliditetom, osnažiti i ohrabriti ih da se bave sportom, te popularizirati tjelesnu aktivnost među mladima i osobama s invaliditetom te na taj način pozitivno utjecati na čitavu zajednicu. Osim turnira košarke u kolicima, održan je i dječji košarkaški turnir za djecu godišta 2010. i mlađe.

Objava FOTO Lovran prvi u Županiji dobio Pumptrack poligon, načelnik ga je otvorio na BMX biciklu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

lovran (25)Opatija (311)Rijeka & Regija (1267)