Na autocesti Zagreb-Ploče-Karamatići dogodila se prometna nesreća između čvorova Brinje i Ogulin u smjeru Zagreba, kolona vozila između tunela Čelinka i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba duga je oko 5 kilometara.

HAK navodi da je kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje u zoni tunela Mala Kapela i Sveti Rok (u smjeru Dubrovnika 8 kilometara).

Prometna se nesreća dogodila i na autocesti Bregana-Lipovac (uključujući i zagrebačku obilaznicu), između čvora Slavonski Brod istok i čvora Sredanci u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Pred naplatnom postajom Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo kolona je oko 3 kilometra, a ispred graničnog prijelaza Bajakovo oko 5 kilometara.

Na autocesti Zagreb-Macelj, pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba kolona je oko 1,5 kilometar, a proteže se i u Sloveniju.

Na Istarskom ipsilonu pojačan je promet u smjeru Slovenije, kolona koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon duga je oko 6 kilometara.

Na  čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona je oko 4 kilometra.

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali zabrana je između Karlobaga i Svete Marije Magdalene za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Promet je gust i u koloni se vozi na području Crikvenice, prilazu Splitu iz smjera Kaštela i Stobreča te na području Makarske i Dubrovnika,