U Njemačkoj otvoren hrvatski dio zabavnog parka s Rimac Nevera roller coasterom, stigao i Plenković

novilist - prije 7 sati - link

Hrvatski premijer Andrej Plenković posjetio je u petak poslijepodne Europa park u Rustu u saveznoj pokrajini Baden-Wuerttemberg gdje je nazočio otvaranju tematskog zabavnog parka posvećenog Hrvatskoj.

„Velika mi je čast biti večeras s vama ovdje prilikom otvaranja hrvatskog dijela parka i činjenica da je Hrvatska kao prva istočna i središnja europske država predstavljana u ovom parku pokazuje vašu naklonost našoj zemlji“, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković obraćajući se vlasnicima parka Rolandu i Michaelu Macku.

Predsjednik hrvatske vlade je u prisutnosti premijera savezne pokrajine Baden-Wuerttemberg Winfrieda Kretschmanna (Zeleni) s kojim se prije toga sastao, istaknuo značaj ovog tematskog parka za turističku promociju Hrvatske „365 dana u godini“.

„Vi ne pomažete samo svom poslovanju nego i hrvatskom turizmu“, rekao je Plenković.

Među uzvanicima je bio i bivši premijer Baden-Wuertemmberga i povjerenik Europske komisije za gospodarstvo Guenther Oettinger kao i hrvatski poduzetnik Mate Rimac.

Hrvatski dio parka i glavnu atrakciju, roller coaster „Voltron Nevera powered by Rimac“ koji je u pogonu od kraja travnja je, prema informacijama uprave parka, do sada posjetilo 1,3 milijuna posjetitelja.

Jedan dio ove atrakcije je posvećen i izumitelju Nikoli Tesli i njegovim eksperimentima.

„Sretan sam ne samo što pokazujete reprezentativnu stranu Hrvatske nego i evocirate na našeg izumitelja Nikolu Teslu koji je doslovno doprinio osvjetljenju svijeta“, rekao je Plenković.

Na večerašnjoj svečanosti otvorenja hrvatskog dijela parka nastupio je ovogodišnji predstavnik Hrvatske na natjecanju za pjesmu Eurovizije Baby Lasagna.

Zabavni Europa Park tematizira europske države a godišnje ga posjeti oko sedam milijuna posjetitelja.

Na internetskoj stranici Europa Parka se navodi kako je roller coaster Voltron Nevera najduži zabavni objekt te vrste u Europi ta da posjetiteljima pruža bestežinsko stanje u trajanju od 2,2 sekunde.

Objava U Njemačkoj otvoren hrvatski dio zabavnog parka s Rimac Nevera roller coasterom, stigao i Plenković pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Andrej Plenković (708)Njemačka (314)Novosti (1270)Svijet (1635)