Dubajska princeza ostavila supruga objavom na Instagramu: ‘Razvodim se od tebe’

novilist - prije 5 sati - link

 

Dubajska princeza Mahra bin Mohammed bin Rashid al Maktoum objavila je da se razvodi od supruga putem Instagrama, javlja La Repubblica. “Dragi mužu, budući da si zauzet druženjem s drugim ljudima, ovdje objavljujem razvod. Ja se razvodim od tebe, ja se razvodim od tebe, ja se razvodim od tebe. Čuvaj se. Tvoja bivša supruga”, napisala je Mahra na svom vrlo praćenom Instagram profilu na kojem se nalaze njene fotografije snimljene u društvu sa slavnim osobama, uključujući Ronaldinha i Andrewa Tatea. Princeza je kći emira Dubaija Muhameda bin Rašida Al Maktouma.

Islamsko odbacivanje ili talaq

 

U svojoj objavi o razvodu ponavlja ključnu rečenicu tri puta što odgovara tradicionalnom “islamskom odbacivanju” zvanom “talaq”. Takva objava razvod čini neopozivim, ali tradicionalno je koriste samo  muškarci, a nikad žene.

Mahra je pobrisala s Instagrama sve fotografije svog supruga, poduzetnika Mane bin Mohammeda bin Rashida, s kojim je brak trajao nešto više od tri mjeseca. Suprug još nije reagirao na njenu objavu, sli je već pobrisao zajedničke fotografije sa svog profila. Ni dubajska kraljevska obitelj nije komentirala objavu razvoda objavljenog putem društvenih mreža.

Vladar osuđen zbog obiteljskog nasilja

 

Zaista je neobična objava razvoda koju je odabrala kći vladara i premijera Dubaija, jednog od najbogatijih ljudi na svijetu s procijenjenim bogatstvom od oko 16 milijardi dolara. Na kraju, Al Maktoumovo mišljenje moglo bi biti presudno.

Podsjetimo, dubajskog vladara je 2022. godine engleski sud osudio zbog zlostavljanja bivše supruge, jordanske princeze Haye bin al Hussein, ali prije svega zbog organiziranja otmice dviju njegovih kćeri u nastojanju da ih spriječi da se vjenčaju.

Objava Dubajska princeza ostavila supruga objavom na Instagramu: ‘Razvodim se od tebe’ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Dubai (7)razvod (20)Showbiz (1258)