TOMAŠEVIĆ: Ljeto je idealno vrijeme za obnovu prometnica

zagrebancija - prije 1 tjedan - link

Građani se svakodnevno žale na poteškoće u prometu koje se stvaraju zbog niza javnih radova koje Grad Zagreb provodi na obnovi prometnica.

– Kako da mi po cijelom gradu asfaltiramo i rekonstruiramo prometnice? Ali, ne samo mi.
Imate hrpetinu radova trenutno u gradu, kojima Zagreb uopće nije investitor. Imate HEP-ove, vrelovod. Imate HŽ rekonstrukcije, recimo nadvožnjak u Adžijinoj. Imate HEP ODS koji polaže kablove i kopa različite ulice. Svi to, i Grad i državna poduzeća primarno rade u ljeto, kad je najmanje građana u gradu i kada je najmanje ometanja redovnog funkcioniranja grada. Neće svi ti radovi stati u ljeto, nećemo ih sve uspjeti ugurati u dva mjeseca. Neki će morati biti u jesen, neki će morati biti u zimu, ali se svi trudimo da se što više tih radova izvede ljeto, kada je najmanje građana Zagreba u gradu – rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Odgovorio je Tomašević i na pitanje gdje je zapelo s uklanjanjem grafita iz centra grada.

– Problem je s javnim nabavama i nedostatkom interesa građevinskih firmi da uopće rade takve stvari. Mi konstantno povećamo cijenu radova, procjenu vrijednosti i očito je situacija takva da je puno građanskih firmi koje radije rade obnove, koje organizira država ili Grad i ne da im se raditi čišćenje grafita. Međutim, moramo uskočiti tom problemu kako znamo i umijemo. To je nevjerojatno da se nama na četiri javne nabave, koliko god povećavali cijene, nitko ne javlja. To se nije riješilo 20 godina, mi ćemo to riješiti – dodao je.

Objava TOMAŠEVIĆ: Ljeto je idealno vrijeme za obnovu prometnica pojavila se prvi puta na Zagrebancija.

pročitaj cijeli članak

gužve (30)Kvartovi- duša našeg grada (19)promet (142)RADOVI (63)zagreb (370)