Brojni komunalni problemi otežavaju život stanovnicima Hrvatskog Leskovca

zagrebancija - prije 1 tjedan - link

Stanovnici Hrvatskog Leskovca već se neko vrijeme suočavaju s brojnim komunalnim problemima koji otežavaju svakodnevni život u ovoj zagrebačkoj četvrti. Nogostup na putu do škole zakrčen je raslinjem, što prisiljava djecu da hodaju po cesti kako bi stigla na nastavu. Uz to, postoji samo jedan pješački prijelaz na kojem mogu sigurno prijeći cestu. Ove smo navode provjerili s predsjednikom Vijeća mjesnog odbora Hrvatski Leskovac, Nevenom Boticom.

FOTO: Otvorena televizija

– Mi se sad nalazimo trenutno na lokaciji Ulica Pilinka na potezu između središnjeg dijela naselja i osnovne škole. Problem je sužavanje kolnika, gdje djeca u jutarnjim satima kada idu prema školi naprosto moraju hodati po cesti jer trotoara nema. Vijeće mjesnog odbora je na 30. sjednici donijelo odluku o izgradnji trotoara s druge strane ceste i prelaska djece s jedne strane ulice na drugu. Trotoar bi treba ići duž cijele Ulice Pilinka od nogometnog igrališta do škole, kako bi djeca mogla nesmetano dolaziti do škole u jutarnjim satima. To je jedan od trenutno najvećih problema jer sigurnost djece mora biti na prvom mjestu, tu nema priče uopće –  rekao je Botica.

FOTO: Otvorena televizija

Zagrebačke ceste, podružnica Zagrebačkog holdinga koja je odgovorna za sanaciju ove situacije, najavila je da bi problem trebao biti riješen do jeseni, iako radovi još uvijek nisu započeli.

FOTO: Otvorena televizija

– Asfalterski program u cijelom Novom Zagrebu kasni. Izvršeno je svega 30 posto za ovu
godinu. Mi smo već na sredini godine. Asfalterski program se iz godine u godinu prenosi, mi
kasnimo tu s asfalterskim program još iz 2021., a sad je 2024. – pojasnio je.

Jedan od stanovnika također se požalio na nepravilno pokošenu travu koja se nakon košnje odlaže uz cestu, gdje zbog vrućina počinje ispuštati neugodne mirise i privlačiti glodavce.

FOTO: Otvorena televizija

– Ja sam vidio mail koji je dotični gospodin poslao. Mi se sada nalazimo na istoj lokaciji s druge strane. Tu je nogometno igralište. Ja ne vidim gdje je ta trava. Ovo je gradska zemlja, nepokošena je. To Zrinjevac održava i ne izvršava svoje. Nogometni klub održava svoje prostore i travu deponira o svom trošku – izjavio je.

FOTO: Otvorena televizija

Što se tiče ostatka komunalnih usluga u zapadnom dijelu Novog Zagreba kojem Hrvatski Leskovac pripada, Botica tvrdi kako Leskovac ima 80% pokrivenost vodoopskrbe i odvodnje. Međutim, dijelu naselja s druge strane pruge nedostaje oko kilometar i pol odvodnje – što direktno utječe na oko 60 kućanstava. Uprava se nada riješiti taj problem u što kraćem roku.

Objava Brojni komunalni problemi otežavaju život stanovnicima Hrvatskog Leskovca pojavila se prvi puta na Zagrebancija.

pročitaj cijeli članak

Kvartovi- duša našeg grada (19)Novi Zagreb (12)