Dolijao okorjeli lički “janjičar”, recividist i krivotvoritelj

novilist - prije 9 sati - link

 

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja nad 19-godišnjakom s područja Otočca zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe, krađe i krivotvorenja isprave.

On se sumnjiči da je 1. studenog 2023. godine iz nezaključane štale u mjestu Grabova Lokva otuđio 6 ovaca i 3 janjeta u vlasništvu 64-godišnjakinje s područja Senja. Nedugo prije toga s ovog šireg područja ukradeno je više grla stoke.

Također se sumnjiči da je noću 29./30. studenog 2023. godine u mjestu Podum, iz radnog stroja u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Senju ukrao oko  300 litara pogonskog goriva.

Sumnjiči se i da je na kombi vozilo kojem je istekao tehnički pregled i obavezno osiguranje stavio ne pripadajuće registarske pločice, te ih koristio na navedenom vozilu za sudjelovanje u prometu. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, tj. prije stjecanja prava na upravljanje.

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te se nadležnom državnom odvjetništvu dostavlja kaznena prijava i opća posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

Objava Dolijao okorjeli lički “janjičar”, recividist i krivotvoritelj pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

gorivo (56)Lika & Senj (182)