Ministar Anušić: Od samostalnosti RH gradimo i radimo bolji život za one koji dolaze poslije nas

novilist - prije 5 sati - link

 

 

Izaslanik predsjednika Vlade RH potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić sudjelovao je danas, 19. srpnja 2024., na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca u povodu obilježavanja Dana grada Vinkovaca i blagdana sv. Ilije.

Čestitajući Dan grada, ministar Anušić prenio je okupljenima u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” pozdrave predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i želje za daljnjim razvojem Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Ističući blisku povezanost s Vinkovcima, u kojima je proveo jedan dio života, ministar Anušić osvrnuo se i na vrijeme Domovinskog rata, naglasivši kako se to vrijeme nikada ne može zaboraviti. “Vinkovci imaju veliku ulogu u stvaranju hrvatske države. To vrijeme Domovinskog rata, vrijeme herojske borbe grada Vinkovaca, obrane istoka Hrvatske, Srijema, Slavonije i Baranje i na kraju cijele Hrvatske ne treba zaboraviti i to uvijek treba spominjati”, rekao je.

Istaknuo je i bogatu povijesnu i kulturnu baštinu Vinkovaca, u kojima se osam tisuća godina bez prestanka živi, funkcionira i raste. U tom kontekstu kontinuiranog razvoja i ekspanzije Vinkovaca, ministar je rekao kako se i ovogodišnji Dana grada obilježava uz brojne uspješne projekte.

“Danas smo ovdje i slavimo Dan grada uz dobre projekte zahvaljujući gradonačelniku i njegovu timu, Vukovarsko-srijemskoj županiji, Vladi Republike Hrvatske i ministrima te svima nama koji proteklih tridesetak godina, od samostalnosti RH gradimo i radimo bolji život i bolje uvjete za one koji dolaze poslije nas, a to su mladi, to su naša djeca”, dodao je.

Istaknuvši važnost ulaganja u budućnost, ministar Anušić poručio je kako prije svega treba razmišljati o mladim ljudima, jer oni su budućnost naše zemlje.

“Mladi će preuzeti i voditi ovaj grad i Županiju i Republiku Hrvatsku u budućnosti. I zato je velika uloga svih nas koji danas vodimo i koji smo aktivni u provođenju sadašnjosti za budućnost: i gradonačelnika, i načelnika, i ministara, i župana, i premijera. Vrlo je bitna uloga politike i veliki je teret na nama svima. Ali mi taj teret uspješno nosimo zahvaljujući znanju i radu te međusobnoj pomoći, uvezanosti i solidarnosti svih zajedno”, poručio je Anušić u Vinkovcima.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca nazočio je zastupnik u Hrvatskom saboru vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, predsjednik Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković, predstavnici lokalne i regionalne samouprave te drugi uzvanici. Tom prigodom istaknutim su pojedincima i tvrtkama uručene nagrade i javna priznanja Grada Vinkovaca.

 

Objava Ministar Anušić: Od samostalnosti RH gradimo i radimo bolji život za one koji dolaze poslije nas pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3244)Ivan Anušić (73)vinkovci (14)