Spektakularno Ljeto na Školjiću: Preko 500 djece i mladih uživali u nikad većem broju radionica

riportal - prije 6 sati - link

Ovogodišnje Ljeto na Školjiću, koje je trajalo od 24. lipnja do 19. srpnja, prošlo je s velikim uspjehom i obogatilo ljeto mladih Riječana raznovrsnim, edukativnim i zabavnim radionicama na kojima je sudjelovalo preko 500 djece i mladih, koji su ovo Ljeto učinili rekordnim, s najviše aktivnosti i sudionika do sada. 

Za polaznike je osiguran nevjerojatan izbor aktivnosti, od robotike i izrade magnetnih ljigavaca, učenja za polaganje ispita za voditelja brodice i izrade zrakoplova, preko radionica kemije i paleontologije, kreativnih radionica gdje su polaznici izrađivali društvene igre i mozaike, učili osnove grafičkog dizajna i digitalnog crtanja, pa sve do astronomije, matematičkih igara, radionica maketarstva, brodomaketarstva i laserskog rezanja. Izrađena su čak i dva kratka filma, naučene osnove fotografije, animiranja i programiranja, a za dobru dozu adrenalina održana su nezaboravna Escape room iskustva, posjećen je Park prirode Učka i održan prvi ikad Brodomaketarski Grand Prix! 

Ljeto na Školjiću nije bilo ograničeno samo na Školjić, već se proširilo i izvan granica centra Rijeke, održavajući se na više lokacija uključujući Srdoče, Kantridu, Grobnik pa čak i Park prirode Učka. 

Bilo je tu puno prilika za učenje, zabavu, kvalitetno provođenje slobodnog vremena i zajedništvo, a polaznici radionica bili su jako zadovoljni s ponudom i sadržajem, pa su tako samo neki od komentara najmlađih polaznika: „Meni je ovdje jako lijepo, najviše volim dolaziti na radionice robotike i programiranja, jednog dana biti ću informatičarka.“ i „Bio sam na dvije radionice i na obje mi je bilo toliko zabavno da su mi dva sata prošla kao jedna minuta!“  

Osim polaznika, s aktivnostima i odazivom polaznika zadovoljni su i organizatori koji s nestrpljenjem očekuju iduće ljetne aktivnosti.

Aktivnosti Ljeta na Školjiću ove godine proveli su: Akademsko astronomsko društvo – Rijeka, Atletski klub „Kvarner“, Centar tehničke kulture Rijeka, Fakultet za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Filmaktiv, Fotoklub Color, Hrvatski savez brodomaketara, Jedriličarski klub Krila Kvarnera, Klub za samogradnju i modelarstvo ,,Krila Kvarnera”, Maketarski klub Zeppelin, Prirodoslovni muzej Rijeka, RiCode, Tinker Labs Rijeka, Udruga proizvođača videoigara PGŽ, Udruga filmskih entuzijasta AnimatoRi, Udruga RI Eko, Urbani separe, Zabavni trening.

The post Spektakularno Ljeto na Školjiću: Preko 500 djece i mladih uživali u nikad većem broju radionica appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

djeca (98)ljeto (120)RIJEKA I PGŽ (991)