DP dobio još jednog državnog tajnika, Biloglav ide u Ministarstvo zdravstva

novilist - prije 5 sati - link

Poznati zadarski liječnik obiteljske medicine, predsjednik podružnice Domovinskog pokreta (DP) Zadarske županije dr. Damir Biloglav bit će imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva, potvrdio nam je dr. Biloglav. Njegovo i druga imenovanja državnih tajnika iz kvote DP-a rezultat su pregovora predstavnika njegove stranke, manjinskog partnera u Vladi RH i većinskog partnera, HDZ-a. Zanimljivo je kako je dr. Biloglav još uoči konstituiranja Hrvatskog sabora stavio svoj zastupnički mandat u mirovanje, a zamijenio ga je njegov kolega s liste DP-a, Benkovčanin Frane Tokić. Ovaj liječnik je svoju odluku o stavljanju saborskog mandata u mirovanje obrazložio time što mora najprije pronaći drugog liječnika koji će preuzeti njegovih oko dvije tisuće pacijenata u ordinaciji obiteljske medicine u Zadru.

 

– Zbog pronalaska zamjene u svojoj ordinaciji obiteljske medicine sam odgodio i imenovanje za državnog tajnika, što se može dogoditi najranije u rujnu. Tražili su iz Ministarstva zdravstva da me se već sada, u srpnju imenuje za državnog tajnika, ali sam im rekao da ne mogu doći odmah, već da najprije moram riješiti situaciju u mojoj ambulanti. Poziv meni da preuzmem mjesto državnog tajnika došao je još dok su trajali pregovori oko formiranja Vlade i to od strane HDZ-a odnosno iz samog Ministarstva zdravstva. Njima očito treba netko tko je dugo u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, budući da ovog trenutka u Ministarstvu nemaju nikog od primaraca, a i oni za koji se smatra da dolaze iz primarne zdravstvene zaštite su daleko od obiteljske medicine. Treba im netko tko će pomoći rješavati probleme u primarnoj medicini, ističe dr. Biloglav dodajući kako su ovi, sada imenovani državni tajnici rezultat stranačkih pregovora HDZ-a i DP-a, dok on, s obzirom na to da je i saborski zastupnik, nije ovisio o ovim pregovorima.

 

– S obzirom na to da me iz Ministarstva zdravstva traže, mislim da će mi dati prostor za djelovanje na mjestu državnog tajnika. I onima koji me zovu i meni je jasno kako se samo slobodnijim djelovanjem mogu ostvariti rezultati. Nemam vremena za gubiti na nepotrebne stvari. Ako ćemo raditi ono zbog čega sam pozvan, dat ću da se napravi sve što se može, a ako ne bude išlo, mogu se iz bilo kojih razloga zahvaliti na toj dužnosti i vratiti u Sabor. Pozicija mi je dosta elegantna. Mirovanje na mjestu saborskog zastupnika mi završava krajem studenog kad se bez specijalne najave mogu vratiti u Sabor. U Ministarstvu im je to jasno, poručuje ovaj obiteljski liječnik te uskoro i državni tajnik.

Objava DP dobio još jednog državnog tajnika, Biloglav ide u Ministarstvo zdravstva pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Domovinski pokret (556)hdz (669)Hrvatska (3245)Novosti (1274)