U Krku se mlada djevojka zabila električnim romobilom u kamion, zbog teških ozljeda je u riječkoj bolnici

novilist - prije 1 mjesec - link

Krčka policija jučer je evidentirala prometnu nesreću s električnim romobilom u kojoj je teško ozlijeđena 20-godišnja hrvatska državljanka.

Nesreća se dogodila oko 15.35 sati u gradu Krku u Plavničkoj ulici kada je 20-godišnjakinja upravljajući osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom bez zaštitne kacige, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubila nadzor nad upravljačem romobila u zavoju i pri tome prešla na suprotnu traku kolnika gdje je naletjela na teretno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije.

Od jačine udarca 20-godišnjakinja je s romobilom pala na kolnik te je prevezena u KBC Rijeka gdje su joj liječnici dijagnosticirali teže tjelesne ozljede.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 15 prometnih nesreća u kojima su osim 20-godišnjakinje, još tri osobe lakše ozlijeđene.

Podsjećamo sve korisnike električnih romobila da se prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama na električnom romobilu (osobnom prijevoznom sredstvu) smije prevoziti samo osoba koja s njim upravlja i pri tom mora na glavi nositi zaštitnu kacigu.

Romobilisti u prometu su obvezni kretati se biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa.
Iznimno se mogu kretati dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom, krećući se nogostupom ako je dostupan ili što bliže desnom rubu kolnika.

Objava U Krku se mlada djevojka zabila električnim romobilom u kamion, zbog teških ozljeda je u riječkoj bolnici pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2398)električni romobil (11)nesreća (270)Novosti (1327)policija (766)