SVI SU POTRESENI U bazenu se utopio dječak (12), posjetitelji opisali detalje tragedije

riportal - prije 18 sati - link

Ekipa RTL-a u Velikoj gdje su iz aquaparka priopćili da im je sigurnost i kvaliteta usluge važna, a bazen nadgledaju četiri redara

U mjestu Velika iza podneva u četvrtak utopio se 12-godišnji dječak. Oživljavali su ga sat vremena, ali mu, nažalost, nije bilo spasa. Prema neslužbenim informacijama, dječak je bio s prijateljima na izletu.

S mjesta događaja javio se RTL-ov reporter Bojan Uranjek.

“Najnovije je to da se o ovome vrlo šturim priopćenjem oglasila policija. Očevid su, kažu, završili, ali još se ispituju sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije. O uzrocima se ovdje još uvijek može samo nagađati. Policija i dalje radi svoj posao, kažu da će, nakon što sve završe, o svemu tome dostaviti posebno izvješće nadležnom Državnom odvjetništvu”, ističe Uranjek.

Uranjek kaže da je u razgovoru s posjetiteljima bazena doznao da se radilo o grupi dječaka te da dječak navodno nije iz požeškog kraja, nego iz Osječko-baranjske županije.

“Posjetitelji kažu da se ova tragedija dogodila pola sata nakon što je grupa došla na bazen. Kažu da je vrlo brzo pružena reanimacija, a trajala je, prema njihovim riječima, gotovo sat vremena, ali nažalost nije bila uspješna. Oglasili su se priopćenjem i vlasnici aquaparka, izrazili su duboko žaljenje zbog onoga što se dogodilo, izrazili sućut roditeljima, prijateljima i svima koje je potresla smrt ovog 12-godišnjeg dječaka”, ističe Uranjek i dodaje da su iz aquaparka rekli da im je sigurnost i kvaliteta usluge važna i da će zbog toga maksimalno pomoći i surađivati s tijelima koja provode istragu.

“Vlasnici ovdje kažu da im je sigurnost na prvom mjestu. Četiri redara nadgledaju bazene, paze na kupače. Moram reći da su se kupači nakon tragedije vratili na isto mjesto kupati, nekada oko 16 sati kada je završen očevid. Razgovarali smo s njima, kao i s roditeljima koji imaju djecu, kažu da su na bazenu s djecom, da ih ne ispuštaju iz vida, ali i da je pitanje kako uopće spriječiti ovakve tragedije koje se dogode u vrlo kratkom vremenu”, zaključuje Uranjek, piše Danas.hr.

The post SVI SU POTRESENI U bazenu se utopio dječak (12), posjetitelji opisali detalje tragedije appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

bazen (8)dječak (10)Hrvatska i svijet (521)tragedija (32)Velika (6)