VRIJEME Meteorologinja: ‘Vikend donosi ozbiljniju promjenu vremena. Snizit će se temperatura…’

riportal - prije 5 sati - link

Snizit će se temperatura što će nam svakako dobro doći, a promjenjivo i manje vruće nastavit će se i idući tjedan

Stabilno i sunčano vrijeme ostaje i u petak, no barem nam više ne pristiže vruć saharski zrak, nego onaj malo ugodniji, sa sjevera Europe. Tako je još u petak, a onda promjenjivije, prognozira Ana Bago Tomac za RTL Danas.hr.

U petak ujutro tako će u unutrašnjosti biti oko 20 stupnjeva, ili malo iznad, a ugodnije – 16 do 18 stupnjeva bit će u gorskom dijelu. Na Jadranu čak 10 stupnjeva više. Osobito neugodna bit će, kao i prethodnih dana, noć na južnom dijelu.

Većina dana u petak bit će i sunčana i vruća, ali kasnije poslijepodne i navečer postoje šanse i za grmljavinske pljuskove – lokalno i izraženije.

Istočni dio vrlo sličan – tijekom dana sunčano i vruće, a predvečer je moguć jači razvoj oblaka i grmljavinski pljusak.

Na jugu Jadrana i u zaleđu još jedan vruć i suh ljetni dan. Najviša temperatura popet će se opet i do 38 stupnjeva, a u moru je oko 28!

Sunčan i vruć bit će i sjeverni dio, a lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, mogući su krajem dana u gorskom dijelu zemlje.

Ozbiljnija promjena vremena

Vikend nam, što se tiče kopnenih krajeva, donosi jednu ozbiljniju promjenu vremena, najviše zbog kiše i pljuskova koji lokalno mogu biti jaki i izraženi. Snizit će se temperatura što će nam svakako dobro doći, a promjenjivo i manje vruće nastavit će se i idući tjedan.

Na Jadranu vikend sunčan i vruć, jedino u subotu i to na sjevernom dijelu može biti lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Od ponedjeljka duž cijelog Jadrana promjenjivije vrijeme i malo manje vruće što će vjerujem svi jedna dočekati, piše Danas.hr.

The post VRIJEME Meteorologinja: ‘Vikend donosi ozbiljniju promjenu vremena. Snizit će se temperatura…’ appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (521)prognoza (108)promjena (8)temperatura (43)vrijeme (185)vrućina (67)