Obrtnik uzurpirao općinsko zemljište uz klanjsko groblje. Načelnica: ‘To je bahato ponašanje, uklonit ćemo ta vozila’

novilist - prije 9 sati - link

KLANA – Tijekom sjednice Općinskog vijeća Općine Klana među vijećničkim se pitanjima našlo ono o stanju javnog parkinga koje pripada klanjskom groblju, odnosno njegovom neovlaštenom korištenju od strane obližnjeg obrtnika. Naime vijećnici, složni u ocjeni da se radi o prisvajanju općinskog zemljišta u svrhu komercijalne djelatnosti, od načelnice Željke Šarčević Grgić zatražili su da ih obavijesti što je općina poduzela kada je riječ o uklanjanju veće količine vozila parkiranih i ostavljenih s južne strane groblja. Dio njih, u što se uvjerio i Novi list, na tom se mjestu nalaze već mjesecima, nekolicina njih bez registarskih oznaka i u nevoznom stanju.

– Taj obrtnik uzurpira vlasništvo općine Klana. On je zakupnik u radnoj zoni koji je tridesetak automobila, nekad više nekad manje, stavio na našu površinu, na teren koji pripada općinskom groblju. Ondje se održavaju pogrebi, mještani svakodnevno idu na groblje i plaćaju grobljansku naknadu i imaju pravo parkirati se tamo gdje im je općina omogućila parking. To je izuzetno bezobrazno i bahato ponašanje, čovjek nema poštovanja prema ljudima koji pohađaju groblje i čiji su najmiliji tamo pokopani. Mi smo s dotičnim nekoliko puta pokušali razgovarati, ali bez uspjeha, navela je ogorčena načelnica, istaknuvši kako je o navedenom problemu u više navrata kontaktirala policiju, a radi ovog slučaja obrtnika koji sa suprotne strane ceste ima registriranu mehaničarsku radnju prijavila nadležnom ministarstvu.

Međutim, Šarčević Grgić navodi kako policija nema ovlasti da vozila ukloni, zbog čega će općina biti prisiljena da vozila nonšalantnog poduzetnika i, pretpostavlja se, njegovih klijenata to učini sama. Načelnica ističe kako će to morati izvesti o svom trošku.

– Ono što policija može napraviti jest ispuniti zapisnik da je bila na uviđaju. Iako je to užasan trošak za općinu, mi ćemo biti prisiljeni angažirati pauka, ukloniti sve te automobile i obavijestiti sve vlasnike. Jesu li ti vlasnici svjesni gdje se njihovi auti nalaze kada ih odvezu na popravak? Stvar se mogla riješiti uz male probleme i troškove, ali sad će oni biti jako veliki, govori klanjska načelnica dodajući kako općina s ostatkom poslovnih subjekata u tamošnjoj gospodarskoj zoni ima dobru suradnju te kako nitko od njih svojom bezobzirnošću ne stvara neugodnosti mještanima. Na sjednici vijeća spomenuto je i kako općina ima mogućnost da protiv uzurpatora podigne privatnu tužbu i na taj način naplati neočekivane i neželjene troškove.

 

 

Objava Obrtnik uzurpirao općinsko zemljište uz klanjsko groblje. Načelnica: ‘To je bahato ponašanje, uklonit ćemo ta vozila’ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

klana (11)rijeka (1292)