Plenković čestitao Ursuli von der Leyen

novilist - prije 6 sati - link

Hrvatski premijer čestitao je Ursuli von der Leyen, koja je u četvrtak dobila potporu Europskog parlamenta za drugi mandat na čelu Europske komisije.

“Čestitke Ursuli von der Leyen, to je za mene bila očekivana odluka”, rekao je Plenković, koji je u četvrtak sudjelovao na sastanku na vrhu Europske političke zajednice u palači Blenheim, u blizini Oxforda.

Europski parlament je u četvrtak tajnim glasanjem na plenarnoj sjednici u Strasbourgu s 401 glasom potvrdio izbor Ursule von der Leyen za predsjednicu Europske komisije za sljedećih pet godina.

Protiv nje je bilo 284 glasa, 22 listića su bila nevažeća. Parlament trenutačno ima 719 zastupnika, tako da je potrebna većina bila 360 glasova.

“To je odlična većina, ali isto tako bilo je puno glasova protiv, što pokazuje polarizaciju u novoizabranom sazivu Europskog parlamenta””, rekao je Plenković.

Plenković je podsjetio da je njegova stranka HDZ čvrsto podržala Ursulu von der Leyen, da je na europskim izborima osvojila šest od 12 hrvatskih zastupnčkih mjesta i svi su joj dali glas za drugi mandat.

Rekao je da je ona dva puta u godinu dana bila u Hrvatskoj, u Splitu, što je je “velika i važna poruka”.

“Ona je došla podržati nas, mi smo podržali nju”, rekao je Plenković.

Objava Plenković čestitao Ursuli von der Leyen pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Andrej Plenković (708)EK (15)EPP (12)eu (241)Europska Komisija (64)europska unija (164)Hrvatska (3239)Novosti (1266)Ursula Von Der Leyen (62)