Princ Harry i Meghan Markle prekršili su 64-godišnju kraljevsku tradiciju u iznenađujućem potezu

novilist - prije 5 sati - link

U značajnom odstupanju od tradicije, princ Harry i Meghan Markle promijenili su prezimena svoje djece. Nedavno su pokrenuli novu web stranicu, sussex.com, gdje je mnogima primijećena promjena, izvještava Mirror.

To znači da princeza Lilibet i princ Archie sada koriste prezime Sussex umjesto Mountbatten-Windsor.

U 1960. godini, prezime Mountbatten-Windsor bilo je propisano od strane Privy Councila, službenih savjetnika pokojne kraljice Elizabete II. Prezime se primjenjuje na potomke u muškoj liniji Elizabete II. i princa Philipa.

Izvor je rekao za The Times da je istina iza nove web stranice Harryja i Meghan “vrlo jednostavna – to je središte za rad koji Sussexi obavljaju i odražava činjenicu da obitelj ima isto prezime od krunidbe kralja”. Izvor je primijetio da je ovo “velika stvar za svaku obitelj”.

,,To predstavlja njihovo jedinstvo i ponosni trenutak”, dodao je izvor.

U međuvremenu, odluka para da koristi kraljevske titule svoje djece došla je kao nešto “iznenađujuće”, pri čemu ih mnogi optužuju da se hvale svojim vezama s britanskom kraljevskom obitelji. Na službenoj web stranici, koja se otvara na naslovnoj stranici, korisnici su dočekani kao da su na zvaničnoj stranici “Prince Harry & Meghan, The Duke & Duchess of Sussex”.

Web stranica također nudi detaljne biografije za oboje – Harryja i Meghan – odvojeno.

,,Princ Harry živi u Kaliforniji sa svojom suprugom Meghan i njihovo dvoje djece, princom Archiejem i princezom Lilibet”, stoji u Harryjevoj biografiji. Spominjanje njihove djece kao “Princ” i “Princeza” izazvalo je “iznenađenje”, rekao je izvor Mirroru.

Archie i Lilibet nisu dobili titule u trenutku rođenja jer u to vrijeme nisu bili unuci monarha. Nakon što je Charles postao kralj 2022. godine, oni su postali unuci monarha, mijenjajući njihov status. Prošlog ožujka, kada je Lilibet krštena, objavljeno je da će djeca dobiti titule princa i princeze.

Objava Princ Harry i Meghan Markle prekršili su 64-godišnju kraljevsku tradiciju u iznenađujućem potezu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Meghan Markle (18)Mozaik (689)princ harry (26)Showbiz (1241)