Vozača hitne udarila struja dok je oživljavao čovjeka. “Nastavio je reanimaciju”

riportal - prije 8 sati - link

Vozač Hitne Krapinsko-zagorske županije izašao je na intervenciju, preživio strujni udar, nastavio reanimaciju i odvezao pacijenta u bolnicu. Tada je i sam zadržan na promatranju, objavila je Facebook stranica Hitna uživo 194.

“Dan kao i svaki drugi. Djelatnici hitne uvijek spremno čekaju pozive. I ovog puta tako tim KZŽ izlazi na intervenciju. Iznimno hitno s obzirom na to da je u pitanju strujni udar. Razina stresa velika. U pitanju je osoba u četrdesetim godinama s malom djecom”, naveli su u objavi.

“U sustavu radi već 30-ak godina”

“Razina adrenalina u takvim slučajevima je toliko visoka da daješ maksimum sebe kako bi spasio čovjeka. I u toj strci, brzini često se događaju razne situacije.

Te srijede, u takvoj jednoj užurbanoj i stresnoj situaciji kada elektra još nije stigla doći na mjesto događaja, vozač hitne KZŽ na mjestu intervencije preživio je strujni udar. Ma, što preživio? Vozač je preživio strujni udar, nastavio reanimaciju osobe, odvezao ga u bolnicu i tada i sam zadržan na promatranju. 

Vozač je to koji je u sustavu već 30-ak godina. Prvo u DZ KZŽ, a potom više od 10-ak godina u Zavodu za hitnu medicinu. Đuro Vorih. Zapamtite njegovo ime. Jer on je te srijede preživio da bi pomogao”, poručili su, prenosi Index.

The post Vozača hitne udarila struja dok je oživljavao čovjeka. “Nastavio je reanimaciju” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2196)hitna (10)