Gradonačelnik Filipović o novom autobusnom kolodvoru: ”Izgradnjom će se riješiti dugogodišnji problem Grada!”

riportal - prije 5 sati - link

Vedran Vivoda (AM) na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke u svom se pitanju osvrnuo na problem parkinga u centru grada, rekavši kako se novac dobiven od prodaje zemljišta za izgradnju novog autobusnog kolodvora nije iskoristio za izgradnju novih garaža, te kako privremeni parking na Delti s otvorenjem kasni četiri mjeseca. Vivodu je zanimalo zašto parking još nije otvoren, na koji način su formirane cijene naplate po satu parkiranja i koliko ima obiteljskih parkirnih mjesta, budući da mu se iscrtana čine premalena.

Gradonačelnik Marko Filipović je istaknuo kako je svjestan kako su radovi na otvaranju novog parkirališta kasnili, ali je i najavio kako će se parking otvoriti 22. srpnja te kako će parkiranje do 1. kolovoza biti besplatno za sve građane. Što se tiče cijene parkiranja, Filipović je dodao kako smatra da u kontekstu posebice drugih gradova na obali, Rijeka plus vodi korektnu politiku formiranja cijena.

Osvrnuo se i na izgradnju novog autobusnog kolodvora podsjetivši kako je Gradsko vijeće tada podržalo predloženu odluku prodaje zemljišta te kako će se izgradnjom novog kolodvora riješiti jedan dugogodišnji problem kojeg Rijeka ima. Rekao je i kako su postojale dvije opcije, da se Grad zaduži oko 80 milijuna eura za izgradnju novog kolodvora ili da se pronađe privatni partner i na taj način osigura izgradnja objekta u kojem će biti oko 800 parkirnih mjesta, od čega je prema ugovoru potrebno osigurati i oko 150 mjesta za građane s povlaštenom parkirnom kartom.

Vijećnik Vivoda odgovorio je kako novcem od prodaje zemljišta za novi autobusni kolodvor nije izgrađena niti jedna kvartovska garaža kao što je bilo obećano. Rekao je i kako smatra da nije dobio odgovor na pitanje temeljem čega se formiraju cijene parkiranja te je molim pisani odgovor.

The post Gradonačelnik Filipović o novom autobusnom kolodvoru: ”Izgradnjom će se riješiti dugogodišnji problem Grada!” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

gradonačelnik (14)Ostalo (125)