Nađite bug na Daytoni – i osvojite nagradu iz fonda od 60.000 dolara

netokracija - prije 11 sati - link

Domaća, a svjetska Daytona, ostvaruje sve veći otisak na tržištu – i developerskoj zajednici. Kao upravitelj open-source razvojnog okruženja, Daytona pojednostavljuje proces stvaranja standardiziranih i sigurnih okruženja, automatizira postavke okruženja na granama unutar projekta i dijeli razvojna okruženja bez poteškoća. Dobar proizvod i prijašnje iskustvo osnivača tvrtki je osiguralo dosad ukupno 7 milijuna dolara od Upfront Ventures, 500 Global, te također od osnivača Postmana, Netlifyja, Supabasea i drugih.

Daytona se u ožujku ove godine “otvorila” open source zajednici ilitiga stavila je svoj cijeli projekt na GitHub, kojem od tada mogu doprinositi i drugi developeri. Kako bi nagradili dosadašnji i potaknuli novi angažman, odlučili su aktivirati nagradni program u vrijednosti od 60 tisuća eura.

U Daytoni ovu inicijativu ujedno vide kao priliku za novi iskorak te način vraćanja open-source zajednici na čijim je temeljima Daytona začeta, ističe Ivan Burazin, suosnivač.

U Daytoni smo strastveni oko otvorenih podataka i vjerujemo u snagu suradnje zajednice. Sada želimo podići našu predanost na višu razinu izravnim podupiranjem i nagrađivanjem open source doprinosa Daytoninom ekosustavu.

Kako se uključiti

Daytona je omogućila nekoliko inicijativa putem kojih se korisnici mogu uključiti i kvalificirati za nagrade.

Korisnici mogu zatražiti novu značajku na Daytoninom GitHub repozitoriju ili prijaviti greške tijekom korištenja Daytone. Ovim doprinosima korisnici će omogućiti Daytoni određivanje prioriteta te koje greške je potrebno ispraviti, a najaktivniji korisnici bit će prepoznati i nagrađeni sponzorstvom putem GitHub-ovog Sponsors programa.

Daytona također nudi financijske nagrade i za korisnike koji pomognu riješiti postojeće probleme na GitHubu. Popis dostupnih nagrada, odnosno problema koje je potrebno riješiti, nalazi se na Daytoninom GitHub repozitoriju.

Već su uspješno proveli testni program nagrada sa 10-ak contributora.

Daytona kroz sponzoriranje također podržava ključne alate otvorenog koda, poput projekta frp, kako bi osigurala njihov kontinuirani razvoj i održavanje, te nastavlja tražiti dodatne projekte koji su integralni za uspjeh Daytonae i šire zajednice otvorenog koda.

pročitaj cijeli članak

Novost (41)Startupi (22)Tehnologija (582)