Što ponijeti sa sobom na plažu? Donosimo vam prijedloge zdravih opcija hrane i pića

novilist - prije 15 sati - link

Ljetni dani na plaži pozivaju na uživanje, ali često i na konzumaciju nezdravih grickalica i pića. Međutim, postoje brojne zdravije alternative koje možete ponijeti sa sobom i uživati bez grižnje savjesti.

Ove opcije su hranjive, osvježavajuće i jednostavne za transport, što ih čini idealnim za plažu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Zdrave grickalice za plažu

Svježe voće je savršen izbor za plažu. Voće poput lubenice, ananasa, borovnica, grožđa ili jabuka je prirodno osvježavajuće, puno vode i vitamina, te će vas hidratizirati i zasladiti bez dodanih šećera. Osim toga, voće je lako za nositi i ne zahtijeva posebne uvjete čuvanja.

Povrtne štapiće s humusom također su odličan izbor. Mrkva, celer, krastavci i paprike narezani na štapiće savršeni su za umakanje u humus. Ova kombinacija pruža potrebne vitamine, vlakna i proteine, a istovremeno je lagana i hranjiva. Humus možete spakirati u male posudice koje ćete držati u prijenosnoj hladnjaci.

Orašasti plodovi i suho voće izvrstan su izvor zdravih masti, proteina i vlakana. Pazite da odaberete nesoljene orašaste plodove i suho voće bez dodanog šećera kako biste izbjegli nepotrebne kalorije. Ove namirnice su stabilne na sobnoj temperaturi i idealne su za grickanje na plaži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matea Miljan Rafaj (@matea.miljan)

Zdravi obroci za plažu

Salate u teglicama su sjajan način da uživate u svježem i zdravom obroku na plaži. Pripremite raznovrsne salate kombinirajući lisnato povrće, kvinoju, rajčice, avokado, kuhanu piletinu ili tunu. Preljev držite odvojeno kako bi salata ostala svježa do trenutka konzumacije. Teglice možete čuvati u prijenosnoj hladnjaci dok ne dođe vrijeme za obrok.

Wraps s integralnim tortiljama su praktični za transport i lagani za konzumaciju. Ponesite wraps napravljene od integralnih tortilja, napunjene piletinom, povrćem i avokadom. Ovi obroci su puni hranjivih sastojaka i dugo ostaju svježi ako ih držite u hladnjaku do odlaska na plažu.

Sendviči s cjelovitim žitaricama su odličan izbor za plažu. Umjesto bijelog kruha, koristite kruh od cjelovitih žitarica. Napunite ga nemasnim mesom, sirom s niskim udjelom masti, povrćem i zdravim namazima poput humusa ili avokada. Ove sendviče također možete držati u prijenosnoj hladnjaci kako bi ostali svježi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dora Martinovic (@dorica505)

Zdrava pića za hidrataciju

Voda s voćem može biti zanimljivija i osvježavajuća alternativa običnoj vodi. Dodavanjem kriški limuna, naranče, krastavca ili listova mente, dobit ćete piće koje hidratizira i pruža blagi okus bez dodatnih kalorija. Vodu s voćem držite u termos bocama kako bi ostala hladna tijekom dana.

Ohlađeni zeleni čaj s dodatkom malo meda ili limuna može biti odličan osvježavajući napitak. Zeleni čaj je bogat antioksidansima i pomaže u hidrataciji. Pripremite čaj unaprijed i držite ga u hladnjaku ili termos bocama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @teakravarscan

Kokosova voda je prirodni izotonik, bogata elektrolitima, idealna za rehidrataciju i osvježenje na plaži. Kokosovu vodu možete držati u prijenosnoj hladnjaci ili termos bocama.

Kako biste ove zdrave alternative održali svježima i ukusnima, koristite prijenosne hladnjake ili termo torbe. Dodajte nekoliko ledenih paketića kako bi hrana i piće ostali hladni. Prilikom pakiranja, birajte posude koje se čvrsto zatvaraju kako bi spriječili prolijevanje i kvarenje hrane.

Ove zdrave alternative omogućit će vam da uživate u ljetnim danima na plaži, pružajući vam potrebnu energiju i osvježenje bez nepotrebnih kalorija i štetnih sastojaka. Uživajte u zdravim grickalicama i obrocima dok upijate sunce i more!

Objava Što ponijeti sa sobom na plažu? Donosimo vam prijedloge zdravih opcija hrane i pića pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Life (520)plaža (51)Zdravlje (305)