Gradska knjižnica Opatija upriličuje Liburnijski literarni Camino

novilist - prije 2 dana - link

Gradska knjižnica Opatija poziva na tradicionalnu srpanjsku literarno-gastronomsko-glazbeno-rekreacijsku manifestaciju povodom proslave Dana grada Opatije – 7. “Liburnijski literarni Camino”, inspiriran čuvenim Caminom de Santiago, koji na inovativan i svjež način spaja umjetnost, književnost, glazbu, rekreaciju i gastronomiju u jedinstvenu cjelinu, a održat će se u petak, 19. srpnja.

U sklopu događanja u Gradskoj knjižnici u Opatiji postavljena je retrospektiva fotografija s prijašnjih manifestacija pod nazivom “7 godina u ritmu Liburnijskog Camina”.

U svojevrsnom vremeplovu Liburnijskim literarnim Caminom može se prisjetiti početaka, svih dragih gostiju i sudionika, punine okusa, mirisa, boja, riječi i stihova koje su proteklih godina činile ovu manifestaciju. Izložba će se moći razgledati tijekom srpnja i kolovoza.

– I ove se godine rekreativci mogu pridružiti laganim šetnjama obalnim i brdskim stazama našeg liburnijskog kraja od područnih knjižnica Lovran i Kastav sve do opatijske gradske knjižnice, uz laganu šetnju, domaću besedu, s pauzama na putu za čitanje poezije, vođeni članovima Planinarskog društva “Opatija”: Damirom Barićem, Milivojem Filipovićem te djelatnicama knjižnice Mirelom Kričkić Marcan i Anom Montan Velčić.

Okupljanje i polazak ispred Knjižnice Kastav planirani su u 17 sati, a ispred Knjižnice Lovran u 17.45 sati. Dolazak u knjižnicu Opatija predviđen je za 20 sati.

Po dolasku u knjižnicu, za one koji to žele, organizirano je mjerenje tlaka u suradnji s Crvenim križem Opatija, nakon čega će hodačima biti uručene liburnijske compostele – zahvalnice za sudjelovanje u pješačkom dijelu programa i prehodani put.

Maleni kreativci svoje će umijeće moći pokazati na likovnoj radionici Zdenke Bilušić koja će započeti u 9.30 sati, dok će se oni nešto veći moći likovno izraziti tijekom poslijepodneva u opatijskoj knjižnici na radionici namijenjenoj odraslima, s početkom u 17.30 sati.

Radi ograničenog broja mjesta potrebna je prethodna prijava na radionice, kao i na pješački dio programa.

Večer će biti posvećena glazbi i riječima, odnosno literarnom dijelu Camina. Duo Moi plus Toi koji čine Jennifer Lazarić Jungić i Dragan Jungić glazbena su uvertira predstavljanju knjige “Camino: Od Osijeka do Santiago de Compostele” autora Biljane Brdar i Ivice Miložića Miže.

“Uvijek smo vjerovali da su najbolje priče one koje se ne planiraju unaprijed, već se stvaraju putem.” Na životno putovanje, kako ga opisuju, dugo 3.300 kilometara i nebrojeno koraka povest će publiku u 20.45 sati.

Program će voditi Kristina Tolić i Iva Mihovilić. Večer će zaključiti Camino fiesta, druženje u ugodnoj atmosferi uz Tarta de Santiago – tradicionalnu galicijsku tortu od badema i biranu glazbu.

Pozivamo sve vas – putnike namjernike, rekreativce i kreativce, prijatelje, članove knjižnice i zaljubljenike u prirodu, putovanja, bilo ona fizička ili likovna i literarna – da nam se pridružite na 7. “Liburnijskom literarnom Caminu” – pozvali su iz opatijske Gradske knjižnice i čitaonice “Viktor Car Emin”.

Objava Gradska knjižnica Opatija upriličuje Liburnijski literarni Camino pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Opatija (306)Rijeka & Regija (1278)