Turistkinja u Firenci šokirala javnost simuliranjem odnosa sa spomenikom: “Sramotno, degutantno i barbarski!”

riportal - prije 5 sati - link

Stanovnici Firence su zgroženi zbog fotografije koja je nedavno procurila, a prikazuje turistkinju kako simulira seksualni odnos s kipom antičkog boga Bakha, izvijestio je BBC. Fotografija, koja je podijeljena na Facebook stranici Welcome to Florence, također prikazuje ženu kako ljubi kip usred noći.

Spomenik, smješten blizu poznatog mosta Ponte Vecchio, replika je djela kipara Giambologne iz 16. stoljeća. Originalni kip čuva se u muzeju Bargello u Firenci.

Ove fotografije izazvale su val bijesa na društvenim mrežama, pri čemu su neki korisnici pozvali na uhićenje turistkinje. Jedan komentator je primijetio da su ovakvi incidenti rezultat pretvaranja Firence u “Disneyland”.

Patrizia Asproni, predsjednica udruženja Confculture koje promiče talijansku kulturnu baštinu, osudila je ovaj čin kao “nepristojan i barbarski”. Za talijanske medije izjavila je da se ovakvi događaji ponavljaju jer ljudi osjećaju da mogu raditi što žele bez straha od kazne. Asproni je pozvala na primjenu “singapurskog modela” s visokim kaznama i nultom tolerancijom na takvo ponašanje.

Firenca je popularna turistička destinacija koja se suočava s velikim priljevom posjetitelja. Prošlog ljeta, grad od oko 382 tisuće stanovnika posjetilo je oko 1.5 milijuna turista, što stvara napetosti među lokalnim stanovništvom.

The post Turistkinja u Firenci šokirala javnost simuliranjem odnosa sa spomenikom: “Sramotno, degutantno i barbarski!” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (547)spomenik (8)