Ovoga vikenda počinje BobFest u Fužinama – Festival bobičastog voća za ljetno osvježenje

riportal - prije 7 sati - link

Sve posjetitelje u općini Fužine, našoj poznatoj gorskoj rivijeri, očekuje pravo ljetno osvježenje. Pod hladovinom stoljetnih šuma lakše se diše, a BobFest, festival bobičastog voća koji se održava u subotu, 20. srpnja, jamči izvrsno nutritivno osvježenje.

Program BobFesta, kojim se slave sve blagodati goranskog superfooda, počinje izletom koji je na rasporedu od 11 sati. Okupljanje sudionika je u Vratima, gdje se zatim ukrcavaju na turistički vlakić “Fužine express” i voze do poluotoka Čoka. Od polutoka Čoka kreće se pješke na uspon na Preradovićev vrh. Staza je idealna za sve koji se mogu kretati u laganom tempu odraslih i za djecu od pet godina i više. Nakon što posjetitelji udahnu svježi goranski zrak na vrhu vidikovca, slijedi spust pa panoramska vožnja od Čoke na jezeru Bajer sve do Planinskog vrta Karoline, edukativnog planinskog vrta i prvog tematskog vrta Gorskog kotara. 

Uz to što će posjetitelji uživati u slasnoj degustaciji bobičastog voća, imat će jedinstvenu priliku uživati u prikazu tradicije i običaja ovog kraja. U 16 sati izletnici će se vratiti u mjesto Vrata, gdje ih na igralištu pored Stare škole očekuje festivalski dio programa s ponudom proizvoda domaćih OPG-ova, uživanje u štrudli od šumskog voća i glazbeni program uz bend Extra Robi & Prco.

Svim sudionicima osiguran je i poseban popust na sadržaje u Zabavnom paintball parku, a za sudionike izleta i popusti na vožnje ljetnim sanjkalištem, tubing stazom.

Više informacija o programu BobFesta i ostalim turističkim sadržajima općine Fužine, neodoljive gorske rivijere potražite na potražite na Facebook stranici Tourist info Fužine i Instagram pageu.

The post Ovoga vikenda počinje BobFest u Fužinama – Festival bobičastog voća za ljetno osvježenje appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Fužine (23)RIJEKA I PGŽ (994)