Na Štacionu nastavljen Jerry Ricks Blues Festival: Eksplozivna smjesa bluza s punkerskim stavom

novilist - prije 6 sati - link

Nakon Gradine na red je stigao Štacion, što znači da se ovogodišnja blues karavana spustila u centar Matulja. Na platou pokraj željezničke pruge okupila se brojna publika koja je s nestrpljenjem iščekivala premijerne nastupe Max Dega banda i Krissy Matthews Banda.

Gosti iz Švicarske predstavili su se s autorskim pjesmama i s nekoliko covera od kojih je publika posebno reagirala na legendarni Creedence Clearwater revival, dok su vokalne sposobnosti pokazali i glavni pjevač Max Dega, ali i klavijaturistica Chiara Borgonovo.

– Jako sam zadovoljan. Predivan prostor, predivni ljudi. Sviđa mi se ovo mjesto, jako! Prvi put sam u Hrvatskoj. Volim vas, poručio je nakon nastupa Max Dega.

Nastavak večeri donio je nešto drugačije ‘čitanje’ bluesa, a energični nastup Krissy Matthews Banda nikog nije ostavio ravnodušnim.

Pjevač i gitarista Krissy Matthews matuljskoj publici pokazao se u sjajnoj formi predstavivši većinom autorski materijal, a eksplozivna smjesa bluza s punkerskim stavom odzvanjala je Štacionom.

– Predstavio sam se sa svojim novim pjesmama jer sam prošli mjesec objavio album Krissy Matthews & friends na kojem sudjeluje 80 glazbenika i traje tri i pol sata, a dobar dio materijala s toga albuma odsvirali smo večeras.

Hvala što ste me primili na Jerry Ricks Blues Festivalu, bilo je nevjerojatno, poručio je Krissy koji nije skrivao koliko se zaljubio u naš kraj.

– Devet dana sam u Mošćeničkoj Dragi i za mene je ovo najljepši dio svijeta koji sam vidio. Nadam se da ću imati prilike odsvirati još koncerata u Hrvatskoj.

Volio bi se preseliti ovdje uskoro. Sviđa mi se kultura, ljudi i ljepote kraja. Ujedno se nadam da mi je ovo prvi od stotine i tisuće koncerata koji nadolaze u vašoj zemlji, poručio je Krissy.

Festival se večeras nastavlja u off programom u Iki. Tako će se od 20:15 na ikarskom trgu publici predstaviti Max Dega Session, Sunnysidersi te američki Kelly Zirbes Session uz goste Tomislava Golubana.

Podsjetimo, dan kasnije na rasporedu je Lovran uz nastup Love Runners Banda i Kelly’s Lot iz Sjedinjenih Američkih Država feat. Tomislav Goluban.

Na rivi u Mošćeničkoj Dragi, 19. srpnja publiku očekuju čak tri izvođača – slovačko – češko- austrijska kombinacija Petra Bornerova Band & Gwyn Ashton te Amerikanka Katie Henry s bandom.

Mike Sponza Big Band te Erja Lyytinnen Band, odnosno talijansko – finska kombinacija prodrmat će Crekvinu 20. srpnja, dok je završnica festivala zakazana za 21. srpnja na maloj Ljetnoj pozornici uz slovačko – češki WBAND te Charlie And The Superbad News feat. Sir Waldo Weathers na saksofonu za kojeg vrijedi istaknuti da je bio dugogodišnji saksofonist legendarnog kralja funka – James Browna, najavio je izvođače Staraj koji je istaknuo činjenicu da iza cijele priče stoji dobar tim koji zapravo radi sve ovo uz veliki entuzijazam te sjajnu podršku cijele zajednice.

Objava Na Štacionu nastavljen Jerry Ricks Blues Festival: Eksplozivna smjesa bluza s punkerskim stavom pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (535)Mozaik (688)