ATRAKTIVAN NASLOV U prodaji knjiga “Lov na vještice – Istina o goth sceni”! Donosi uvid u razdoblje dugo više od četrdeset godina

riportal - prije 6 sati - link

The Cure, Siouxsie and the Banshees, The Sisters of Mercy, The Cult i The Cramps samo su neki od glazbenih sastava koji se spominju u knjizi

Glazbena knjižara Rockmark predstavila je hrvatski prijevod knjige “Lov na vještice – istina o goth sceni” spisateljice Cathi Unsworth, koja pruža detaljan pregled društvene i glazbene povijesti goth kulture.

Ovaj žanr slovi kao vječna kultura čije se vrijednosti i norme razlikuju od onih u mainstream društvu, a izdanje pruža povijesni pregled goth kulture – opisuje kako je politika kroz godine oblikovala izričaj, a dotiče se povezanosti rock’n’roll motiva i inovativne i atmosferične goth glazbe.

Cathi Unsworth, kao autoritet kada je goth scena u pitanju, donosi pitko napisano štivo na 350 stranica. U knjizi “Lov na vještice – Istina o goth sceni” objašnjava kako se žanr proširio diljem Velike Britanije i svijeta, obraćajući se generaciji otuđene mladeži. Priča je to o povijesti gotha, društveno-političkim okolnostima koje su do njega dovele te koje su ga pratile, a Unsworth se u knjizi dotiče i analize poznatih i prepoznatljivih glazbenih imena.

Lov na vještice – Istina o goth sceni

Siouxsie and the Banshees, The Cure, The Sisters of Mercy, Magazine, The Cult i The Cramps samo su neki od glazbenih sastava koji se spominju u knjizi. Osim njihovih albuma i pjesama, spisateljica uz osobna iskustva kroz glazbu, operu, filmove i književnost povezuje ostala ključna imena koja su imala utjecaj na goth scenu pa se u knjizi spominju i Aleister Crowley, Jim Morrison, Maria Callas, Edgar Allan Poe, Ed Wood i drugi. Takav pristup na jedinstveni način donosi pogled na goth kulturu i pridonosi sveobuhvatnijem razumijevanju epohe duge više od četrdeset godina.

Cathi Unsworth je cijenjena engleska spisateljica i novinarka. Pisala je za legendarni britanski tjednik Sounds te magazine Melody Maker i Bizarre, a objavila je i nekoliko romana od kojih su najpoznatiji “The Not Knowing”, “That Old Black Magic “ i “The Singer”, a knjigu “Lov na vještice” objavila je 2023. godine.

“Lov na vještice – Istina o goth sceni” je uzbudljivi pregled povijesti goth kulture u izdanju prve hrvatske glazbene knjižare Rockmark te je od ovog tjedna dostupno u prodaji. Svoj primjerak možete pronaći u Rockmarku, na njihovoj zagrebačkoj lokaciji Ul. Hrvatske bratske zajednice 4 (kod NSK) ili na webshopu Rockmark.hr

Rockmark na mrežama:

https://www.instagram.com/rockmark_hrvatska

https://www.facebook.com/rockmark.hrvatska


The post ATRAKTIVAN NASLOV U prodaji knjiga “Lov na vještice – Istina o goth sceni”! Donosi uvid u razdoblje dugo više od četrdeset godina appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Glazba (535)knjiga (17)Mozaik (687)