Održan koncert Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića. Očarali publiku fuzijom stilova i tehnika

novilist - prije 7 sati - link

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić održali su veličanstveni akustični koncert na Crekvini u Kastvu. Ovim su nastupom renomirani gitaristički virtuozi očekivano zavladali pozornicom i još jednom očarali sve prisutne svojom jedinstvenom fuzijom stilova i tehnika.

Obojica glazbenika mogu se pohvaliti impresivnim glazbenim karijerama i prepoznatljivim potpisima.

Vlatko Stefanovski, koji je ove godine obilježio pedeset godina na sceni, jedan je od najcjenjenijih gitarista na Balkanu, a njegove izvedbe uvijek su obogaćene strastvenom energijom. Miroslav Tadić, kao i Stefanovski, često istražuje različite glazbene žanrove i tradicije te je njegova glazba oduvijek nadahnjivala publiku diljem svijeta.

Publici su predstavili svoju jedinstvenu kombinaciju flamenca, instrumentalne rock, blues, jazz i etno glazbe, koju izvode sa superiornom preciznošću i neviđenom energijom. Njihova uspješna suradnja započela je još 1998. godine kad su zajedno realizirali album »Kruševo«, a otkriva novu paletu zvukova akustične gitare, ostvarujući kombinaciju lokalnog i globalnog s ciljem istraživanja elemenata tradicionalne makedonske glazbe, odnosno, makedonskih ritmova i melodija u kombinaciji sa suvremenim svijetom glazbe.

Iako su ovi glazbenici relativno česti posjetitelji riječkih pozornica, ovo je bila jedinstvena prilika za sve istančane ljubitelje glazbe da uživaju u spektakularnom susretu i izričaju te ogoljenom akustičnom aranžmanu u kojem se doista istaknula njihova gitaristička sposobnost i elokventnost, te ostvario neponovljivi auditivni doživljaj. Finalni rezultat bila je nezaboravna večer ispunjena nevjerojatnim harmonijama i glazbenom virtuoznošću koju samo majstori poput Stefanovskog i Tadića mogu pružiti.

Objava Održan koncert Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića. Očarali publiku fuzijom stilova i tehnika pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (535)kastav (48)koncert (113)Mozaik (687)